Moderan gramofon sa retro estetikom

Tokom poslednjih nekoliko meseci sve više starih proizvoda dolazi pod svetla reflektora.

Retro era je uzela maha kako u pogledu opremanja savremenih domova, tako i u načinu odevanja, šminkanja i načina na koji provodimo svoje slobodno vreme. Iako su putem interneta ljudima širom sveta omogućene usluge strimovanja, odnosno slušanja omiljene muzike uz visok kvalitet zvuka, ima nečeg u tim starim gramofonima.

Možda ih je faktor nostalgije naveo da se ponovo otkriju i pokažu još jednom starijim generacijama, ali i mlađim koje su toliko puta slušale o tome, kako je najbolji zvuk onaj koji proizvodi igla dok prelazi preko gramofonske ploče. Predstavljamo vam u tom pogledu gramofon koji objedinjuje najbolje iz obe sfere. U pitanju je Old Future Turntable and Speaker set, specijalna reprodukcija nekadašnjih gramofona koja će vas nedvosmisleno vratiti kroz vreme.

Kada pogledate oblik ovog gramofona, njegova silueta odaje počast dizajnu i arhitekturi 70 – tih. Kosi krovovi su bili uobičajeni tokom tog doba, a kada stoje jedan uz drugi gramofon i zvučnik, izgledaju kao deo horizonsta nekog grada iz tih godina. Ukoliko pak volite ravniji, horizontalniji gramofon, podesive nogice vam omogućavaju da ga postavite u željeni položaj.

Svakako ovo je samo polovina priče koja jedva čeka da vam bude prezentovana. Njegovo ime samo kaže, Old Future Turntable. Njegova reflektujuća površina stvara sjajan gradijent koji je teško propustiti. Neonske boje takođe dodaju futuristički efekat ovom nostalgičnom komadu. Ova dva elementa – oblik inspirisan 70 – tim i moderne boje, deluju u savršenoj harmoniji. Gramofon koji će do vas dovesti zvuke koji gotovo da su izbledeli a koji će ujedno biti divan detalj u modernom prostoru.

Ž.J.

Izvor: Yankodesign

Povezane teme