Minimalistička forma ovog bežičnog punjača pomaže vam da svoj životni i radni prostor održite urednim i dobro organizovanim

Više slika

Više slika

Dizajn tehničkih uređaja obuhvata proces razvoja i stvaranja novih proizvoda - od ideje do stvarne primene.

U ovom procesu važni su funkcionalnost, ergonomija, estetika i performanse uređaja. Kada je u pitanju dizajn modernih bežičnih punjača za mobilne uređaje važe ista pravila: on se temelji na praktičnosti, funkcionalnosti i estetici. Bežični punjači dizajnirani su kako bi omogućili punjenje mobilnih uređaja, poput pametnih telefona, tableta i pametnih satova, bez potrebe za kablovima i utičnicama.

Jedna od glavnih karakteristika dizajna modernih bežičnih punjača je jednostavnost korištenja. Korisnik samo treba da stavi svoj mobilni uređaj na punjač, i magija počinje - uređaj startuje sa punjenjem. Upravo iz tog razloga su moderni bežični punjači često opremljeni senzorima koji prepoznaju kada se uređaj stavlja na punjač, a automatski se zaustavljaju kada je uređaj napunjen.

Funkcionalnost bežičnih punjača često uključuje i mogućnost punjenja više uređaja istovremeno, kao i brzo punjenje koje omogućava punjenje uređaja u kraćem vremenu. Mnogi moderni bežični punjači takođe se mogu koristiti i kao nosači za mobilne uređaje, što omogućuje korisnicima da ih koriste čak i dok rade na uređaju.

Estetika je još jedan važan element dizajna modernih bežičnih punjača. Često se izrađuju u modernim minimalističkim oblicima s jednostavnim linijama i čistim bojama koje se lako mogu uklopiti u bilo koji prostor ili okruženje. Takođe, nije retkost da se u izradi ovih uređaja koriste materijali poput aluminijuma, stakla i plastike kako bi se postigao moderan i elegantan izgled.

Jedan takav uređaj je i Tricharge, delo dizajnera Hanujang Lija, koji se vodi idejom da upotreba mnogih žica i utičnica koje koristimo za punjenje naših aparata čini prostor neurednim a samim tim i ne tako privlačnim. Zbog toga je upravo ovaj uređaj dizajniran s namerom da naš životni ili radni prostor održi dobro organizovanim i pedantnim - njegova minimalistička forma savršena je za sve one koji žele da zadrže elegantan i moderan izgled enterijera.

Forma koja savršeno prati funkciju - tako bi se u najkraćem mogao opisati Tricharge punjač. Može vam poslužiti i kao minimalistički ukras na noćnom stočiću ili polici u dnevnom boravku a i dalje će uspeti da ispuni svoju osnovnu svrhu - punjenje vašeg mobilnog uređaja. Izgleda kao malena kućica u obliku trougla koja će nežno ušuškati vaš telefon a vama omogućiti da u svakom trenutku pratite proces punjenja.

Povezane teme

05.04.2024 Tehnika

Nova Husqvarna robotska kosilica sa ugrađenim GPS sistemom

Smanjeni troškovi rada, poboljšana efikasnost i dosledno dobro održavan travnjak čine Automover 520 EPOS nezaobilaznim alatom za negu travnjaka u budućnosti.

02.04.2024 Tehnika

Ekskluzivna kolekcija tastatura inspirisana Naruto Shippuden univerzumom

Higround donosi Narutov svet direktno u vaše ruke sa svojom najnovijom kolekcijom perifernih uređaja, predstavljajući ekskluzivnu liniju tastatura, podloga za miša i još mnogo toga...

30.03.2024 Tehnika

Savršenstvo estetike i tehnologije u sklopivom Bluetooth mišu

Inspirisan geometrijom origami preklopa, OriMouse pruža udobno držanje i visoku preciznost, a istovremeno održava svoj prepoznatljivi ravan oblik.

27.03.2024 Tehnika

LG CineBeam K: revolucionarni prenosivi projektor sa rotirajućom ručkom

LG CineBeam K projektor je dizajniran da upotpuni životni stil korisnika, nudeći maksimalnu prenosivost sa svojim kompaktnim dizajnom koji sadrži ručku koja se može rotirati za 360...

24.03.2024 Tehnika

ErgonBand: revolucionarni dizajn koji vaš Apple Watch čini praktičnijim

Ergonomski dizajniran za sportsku upotrebu, ovaj dodatak omogućava korisnicima da lako pregledaju sat čak i dok su u pokretu.

21.03.2024 Tehnika

Preslatki Doli robot je savršen spoj zabave i učenja za sve generacije

Doli robot je više od obične igračke - on je saputnik koji može da odgovori na vaše zahteve, pruži radost svojim interakcijama i čak vam pomogne u učenju novih veština.

18.03.2024 Tehnika

Stop alergijama: robot usisivač koji čisti i dezinfikuje vaš krevet

X1 Robot Bed Vacuum je revolucionarni robotski usisivač za krevet koji koristi inteligentnu tehnologiju kako bi temeljno očistio vaše krevete i sofe od svih nečistoća i alergena.

15.03.2024 Tehnika

LEGO vintidž radio: spoj retro dizajna i moderne tehnologije

Napravljen od preko hiljadu LEGO kockica, ovaj starinski radio ima tajni poklopac na poleđini koji vam omogućava da gurnete pametni telefon unutra.

12.03.2024 Tehnika

L'Oreal Airlight Pro: visokotehnološki fen za kosu koji troši manje električne energije

Airlight Pro nedavno je predstavljen na Consumer Electronics Show-u kao "alat za sušenje kose sledeće generacije", namenjen kako profesionalcima u frizerskim salonima, tako i običn...

09.03.2024 Tehnika

Samsungov Ballie Smart Home Robot sada funkcioniše i kao projektor

Prvi put predstavljen pre tačno četiri godine, Samsungov pametni kućni robot Ballie brine o svakodnevnim poslovima, čineći život praktičnijim.

06.03.2024 Tehnika

Dyson Supersonic R: redizajniran za precizno sušenje i oblikovanje kose

Dizajniran da bude upola manji od originalnog Supersonic-a, r – koji je simboličan za njegov oblik nalik malom slovu "r", smatra se najlakšim i najpreciznijim fenom za kosu kompani...