Mali robotski usisivač uskoro može postati vaš novi cimer!

U pitanju je mali robotski usisivač pod imenom Sebastiano, koji bi uskoro mogao da postane stvarnost – tačnije, vaš novi član porodice koji će biti zadužen za čistoću doma!

Sebastiano, robot usisivač idealan za sve sićušne domove, ali i ljude koji ne vole da veći deo svog slobodnog vremena provode u sređivanju stana. Novi koncept dizajna za ono što kažu da je „jedini dizajnerski robot na svetu“ privukao je našu pažnju jer dizajner garantuje da je u pitanju “kućni prijatelj” a ne nekakav standardni uređaj, koji je osmišljen s namerom da uvek bude uz nas.

Sebastiano zapravo više podseća na nekakvu kockastu vagu, a uz to je prekriven i slatkim tepihom koji u sebi krije uređaj za čišćenje dovoljno jak da usisa, pomete i četka bilo koju površinu – kako drvene, tako i mermerne podove!

Još jedna stvar koja bi mogla da se dopadne onima koji ne vole bučne usisivače stare škole je to što je dizajniran da bude u osnovi bešuman. Dakle, čak i ako gledate omiljenu emisiju na TV-u, ili slušate svoj podkast, pokret čišćenja robota ne bi trebalo da vas uznemirava, barem u smislu zvuka. Jedino na šta možete računati jeste da će vas Sebastiano obavestiti kada je kesa za prašinu puna, odnosno da je vreme da je ispraznite.

Sama kanta je trouglastog oblika i odvojiva je tako da nećete imati problema da se rešite skupljene prašine. Još jedna zanimljiva stvar je vrh usisivača koji deluje prilično umetnički i može izgledati kao apstraktna slika koja visi na zidu.

Dakle, ako ne čisti okolo i samo sedi u uglu sobe, može izgledati kao deo vašeg kućnog dekora. Uz to, kada nije u upotrebi, programiran je da se vrati na svoj priključak za punjenje tako da se garantovano nećete spotaknuti o njega.

Sebastiano zaista predstavlja neverovatan tehnički koncept koji održavanje doma čini manje stresnim, a svakako mnogo zanimljivijim poduhvatom.

izvor: behance

Povezane teme