Mali i praktičan UVC sterilizator koji možete nositi sa sobom

Kada izlazite iz kuće sa sobom nosite mobilni telefon, novčanik, ključ od auta, masku za lice i bočicu sa sredstvom za dezinfekciju ruku.

Sterilizacija prostora oko nas postala je naš neizbežan ritual koji svakodnevno sprovodimo u delo. Usvajanje višeg nivoa higijenskih navika van i u kući, uslovljeno je situacijom sa Korona virusom ali je ujedno i inspiracija dizajnerima širom sveta. Tražeći način da nam pojednostave borbu sa bakterijama i virusima, oni svakodnevno rade na izumima koji mogu biti alternativa klasičnoj definfekciji prostora.

Hyeri Lee je nedavno kreirala uređaj koji nalikuje na olovku, sa delom koji je osetljiv na dodir sa integrisanim UVC sterilizatorom. U saradnji sa SAQ Design studijom nastala je jedinstvana Keepstick olovka koja vam – otvara sva vrata u okruženju. Keepstick je nešto deblji uređaj od prosečne olovke, a omogućava vam da sprovodite u delo svakodnevne aktivnosti poput pritiskanja dugmadi za pozivanje lifta, plaćanja putem kreditne karitice pa čak i korišćenja vašeg smart telefona bez dodira bilo koje fizičke površine predmeta.

UCV svetlost u mogućnosti je da steriliše kontaminirane površine korišćenjem ultraljubičastog C zračenja, razbijajući pri tom određene hemijske veze koje omogućavaju umnožavanje mikroorganizama. Imajući ovo u vidu Keepstick ne samo da – drži vaše prste podalje od sakupljanja klica sa bilo koje površine, već vam omogućava i sterilisanje ručnih predmeta poput smart telefona, novčanika i ključeva.

Keepstick se isporučuje u paketu sa plastičnom kutijom koju korisnici mogu da kosite za skladišetenje predmeta koje žele da sterilzijumu. Kada se Keepstick pričvrsti za kutiju UVC svetlost se širi kroz nju i razgrađuje pomenute hemijske veze, koje mogu sadržati bakterije i viruse. Čak i maske za lice koje se inače koriste jednokratno mogu biti ponovo korišćene ako se sterilišu uz pomoć Keepstick-a.

Ž.J.

Izvor: Yankodesign

Dizajneri: Hyeri Lee i SAQ Design

Povezane teme