LG predstavlja prvi bežični OLED televizor na svetu

LG Electronics je lansirao prvi bežični OLED TV na svetu, model 97M3 iz LG SIGNATURE OLED M serije.

Ovaj TV ima OLED ekran od 97 inča i Zero Connect Box, prvi bežični uređaj za video i audio prenos u realnom vremenu na 4K rezoluciji i brzinom osvežavanja od 120Hz. Planirano je da se ovaj model prvo uvede na tržište Južne Koreje, a da se kasnije ove godine preseli i na ključna tržišta u Severnoj Americi i Evropi.

Zero Connect tehnologija omogućava bežično povezivanje sa različitim uređajima, uključujući konzole za igre i set-top boksove, eliminirajući potrebu za neposrednim kablovima u blizini ekrana. To omogućava korisnicima da uživaju u slici na velikom ekranu bez nereda i nepotrebnih kablova.

LG Electronics predstavlja prvi bežični OLED TV na svetu, model 97M3 iz LG SIGNATURE OLED M serijephoto: LG

Zero Connect Box podržava različite opcije povezivanja, uključujući HDMI 2.1, USB, RF, LAN i Bluetooth, omogućavajući jednostavno povezivanje različitih uređaja. Ova tehnologija može prenositi podatke brže od standarda Wi-Fi 6E i podržava Dolby Vision i Dolby Atmos.

LG SIGNATURE OLED M se takođe može pohvaliti modernim dizajnom koji omogućava postavljanje TV-a ravno uz zid bez potrebe za posebnim nameštajem u blizini. Pored modela 97M3, LG takođe planira da lansira 83-inčni i 77-inčni OLED TV iz M serije, koji će takođe imati Zero Connect tehnologiju za bežični AV prenos na 4K 120Hz.

Ovaj TV predstavlja tehnološki podvig kompanije LG, koja se trudi da stvori novo iskustvo gledanja i pruži kupcima slobodu u uređenju svog prostora.

Povezane teme

06.06.2024 Tehnika

Prvi laptop sa proširenom realnošću

Uz NReal AR naočare, uživajte u visoko rezolucijskom ekranu na virtualnom platnu od 100 inča, bez potrebe za klasičnim monitorom.

03.06.2024 Tehnika

Noviteti kompanije LG koji vaš dom pretvaraju u elegantno utočište

LG OLED M i Zero Connect Box omogućavaju integraciju tehnologije i dizajna, nudeći vlasnicima kuća fleksibilnost i eleganciju potrebnu za stvaranje sofisticiranih, urednih životnih...

31.05.2024 Tehnika

Sonos predstavlja svoje prve bežične slušalice

Sonos Ace impresionira svojim elegantnim i modernim dizajnom. Vitki profil i premium kombinacija metala i mat plastike daju ovim slušalicama sofisticiran izgled.

28.05.2024 Tehnika

Frižider na solarni pogon može da radi i do 40 sati bez struje

Holistički pristup dizajnu i distribuciji proizvoda čini EasyFreeze frižider na solarni pogon ne samo efikasnim već i ekonomski održivim.

25.05.2024 Tehnika

LG TONE Free T90S: bežične slušalice od čistog grafena za vrhunski zvuk

LG TONE Free T90S bežične slušalice od čistog grafena predstavljaju savršen izbor za ljubitelje vrhunskog zvuka u pokretu

22.05.2024 Tehnika

iFi GO Bar Kensei: revolucionarni ultra-prenosivi DAC za pametne telefone

Britanska kompanija iFi, predstavila je GO Bar Kensei, kompaktan ali moćan digitalno-analogni konvertor (DAC) koji se savršeno uparuje sa pametnim telefonima i drugim modernim uređ...

19.05.2024 Tehnika

Revolucionarna mehanička tastatura tanja od vašeg mobilnog telefona!

Rušenjem barijera u dizajnu i funkcionalnosti, EDGE predstavlja najtanju mehaničku tastaturu na svetu, postavljajući novi standard za prenosivost bez žrtvovanja performansi.

16.05.2024 Tehnika

Nove Beats by Dre slušalice: elegantan zvuk u neutralnim i pastelnim bojama

Ove nove ponude personifikuju bežičnu praktičnost i sofisticirani dizajn, a dostupne su u raznim elegantnim neutralnim i pastelnim tonovima.

13.05.2024 Tehnika

Google Pixel 8a: napredna AI tehnologija po pristupačnoj ceni

Pixel 8a je praktično manja verzija Pixel 8 modela, zadržavajući isti dizajn i duh. Glavna promena je u materijalima korišćenim za izradu zadnje strane telefona - umesto stakla, sa...

10.05.2024 Tehnika

Revolucionarna CLVX 1 tastatura i tačped u jednom

Sa svojim inovativnim dizajnom i naprednim funkcijama, ova tastatura obećava da će unaprediti produktivnost i udobnost korisnika širom sveta.

07.05.2024 Tehnika

Elegantan robot za prečišćavanje vazduha koji sam otkriva i čisti zagađenja

Zamislite da vaš prečišćivač automatski ide tamo gde je vazduh najlošiji, umesto da stalno pratite i kontrolišete njegov rad.