LG predstavio svog Smart Home AI Agenta

LG Smart AI Agent je slatki dvonožni robotski kućni pomoćnik...

LG već dugo posluje i tačno zna kada i gde da pogodi da bi pokazao svoje prisustvo. Ovog puta je to predstavljanje novog Smart Home AI Agenta. Šta ga čini drugačijim od drugih sličnih AI asistenata koji ovih dana preplavljuju tržište? Pa, recimo to ovako - u pitanju je spoj svih novih karakteristika koje definitivno zaslužuju našu pažnju.

Uz nove i pametne tehnologije za dom, ovaj dvonožni robot na točkovima, automatizovan od strane veštačke inteligencije, predstavlja fuziju modernih tehnologija i AI mogućnosti. Prikladno nazvan 'AI Agent', pametni uređaj osigurava transformaciju našeg odnosa unutar granica našeg doma i životnog prostora. Ovaj pametni robot ima prednost u odnosu na druge slične uređaje jer izlazi iz stacionarnih uređaja i može automatski da manevriše.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TweakTown (@tweaktown)

Ključna karakteristika koja je nova za ovu oblast je njena sposobnost obrade više modela i prirodnog jezika. Može neprimetno da povezuje i kontroliše razne pametne kućne aparate i uređaje kod kuće. Upravljanje ekosistemom unutar kuće se dobro vidi kroz njegove optičke kamere i kamere sa senzorom dubine. Radi direktno na oslikavanju LG-eve vizije „doma bez rada“ sa potpuno automatizovanim sistemom koji služi za postavljanje podsetnika na svakodnevne kućne poslove.

Uz visoke tehničke specifikacije, unutrašnja kamera je kombinovana sa Qualcomm-ovom Robotics RB5 platformom i može da identifikuje ljudska lica, kućne ljubimce i razne kućne predmete. Direktna povezanost je uspostavljena sa drugim pametnim uređajima kod kuće kako bi se održale željene i odgovarajuće kontrole. Takođe je opremljen da deluje kao posmatrač kućnih ljubimaca ili čuvar, kad god se za to ukaže potreba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NewsYCanUse (@newsycanuse)

LG Smart Home AI Assistant je već napravio priličan bum svojim predstavljanjem na cenjenom godišnjem sajmu, CES 2024. Uz obećanje da će ponuditi mnogo više od ovoga...

Povezane teme

14.02.2024 Tehnika

Mason60 Schizzato: elegantna tastatura inspirisana keramikom

U svetu računarskih tastatura, gde su dizajn i funkcionalnost obično u prvom planu, serija tastatura Mason60 Schizzato predstavlja pravo umetničko remek-delo među ulaznim uređajima...

11.02.2024 Tehnika

KEF LSX II LT: novi bežični Hi-Fi zvučnici sa vrhunskim zvukom i pristupačnom cenom

Ovi bežični Hi-Fi zvučnici, lansirani kao manja verzija prethodnog modela, oduševljavaju korisnike istim kvalitetom zvuka zahvaljujući naprednoj tehnologiji i inovativnom dizajnu.

08.02.2024 Tehnika

HP Envy Move: prilagodljiv računar koji može uspešno zameniti vaš laptop

Ponesite svoj HP Envy Move gde god želite, uživajte u svestranosti i performansama koje čine rad i zabavu nezaboravnim.

05.02.2024 Tehnika

Revolucionarni Samsung Music Frame: zvučnik kamufliran u elegantan okvir za slike

Samsung Music Frame je više od običnog zvučnika - to je muzički uređaj koji se može maskirati kao elegantan okvir za slike.

02.02.2024 Tehnika

Kompanija LG predstavila prvi transparentni bežični OLED televizor

Ovaj televizor kombinuje transparentni 4K OLED ekran sa LG-ovom bežičnom video i audio tehnologijom prenosa, pružajući korisnicima neviđenu slobodu u organizaciji životnog prostora...

30.01.2024 Tehnika

ASUS Zenbook Duo: prvi laptop računar od 14 inča sa dvostrukim ekranom

ASUS ZenBook DUO se ističe po svom jednostavnom dizajnu koji nameće pitanje - zašto se zadovoljiti jednim ekranom kada možete imati dva?

24.01.2024 Tehnika

Da lakše preživite zimu: simpatična prenosiva grejalica kompanije Egloo

Ova prenosiva grejalica je savršeno rešenje za sve ljude kojima je gotovo uvek hladno i pruža pet sati toplote za ekvivalent od dvadeset dinara utrošene električne energije.

21.01.2024 Tehnika

LG Styler: recite "zbogom" izgužvanoj odeći

Korisnici jednostavno mogu okačiti svoju izgužvanu odeću unutar vrata, izvaditi parni aparat pričvršćen za dno Styler-a i pokrenuti proces pare pritiskom na dugme.

18.01.2024 Tehnika

Novi 4K Lifestyle projektor kompanije LG postaje umetnički dodatak modernom domu

Iako jedan od najmanjih dostupnih projektora, najnoviji kućni projektor iz kompanije LG, pod nazivom CineBeam Qube, je neverovatno moćan a pritom i neverovatno moderan.

15.01.2024 Tehnika

Motorola predstavlja svoje nove pametne telefone inspirisane bojom godine

Kroz ovu inovativnu saradnju, Motorola želi dublje povezati korisnike s njihovim uređajima, nudeći im ne samo tehnološke karakteristike, već i emocionalno zadovoljstvo kroz estetik...

12.01.2024 Tehnika

LG PuriCare AeroFurniture: za sve koji žele da ubrizgaju malo stila u svoju svakodnevnicu

Postižući savršenu ravnotežu između funkcionalnosti i naprednog dizajna, napredni prečišćivač vazduha omogućava visokokvalitetnim kućnim aparatima da uzdignu umetnost življenja zas...