LEGO vintidž radio: spoj retro dizajna i moderne tehnologije

Napravljen od preko hiljadu LEGO kockica, ovaj starinski radio ima tajni poklopac na poleđini koji vam omogućava da gurnete pametni telefon unutra.

Uključite Spotify ili YouTube, izaberite svoju omiljenu numeru i pritisnite "play" dok ubacujete svoj telefon u LEGO Vintage radio i ponovo stvorite osećaj da imate starinski radio koji pušta vaše omiljene pesme! Najbolji deo, Dimexart-ova konstrukcija dolazi sa funkcionalnim dugmićima koje možete da okrećete i pritiskate, baš kao što biste to učinili sa autentičnim starim dobrim radiom.

Dimexart, koji stoji iza ovog zanimljivog dizajna, kreirao je ljupki vintidž radio još 2021. godine, ali ga je tadašnji LEGO tim odbio. Dizajnera ovo nije nimalo pokolebalo, štaviše - odlučio je da uradi još bolju verziju. Ona sada ima poklopac na poleđini koji vam omogućava da ubacite bilo koji pametni telefon, koristeći zvučnike telefona i akustičnu komoru praznog LEGO radija da stvorite topao, blagi audio zvuk povezan sa uređajima iz prošlosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mexx (@dimexart)

 

U demo dizajnu, Dimexart čak koristi ekran telefona da imitira toplo pozadinsko osvetljenje koje se vidi na većini radio kontrolnih panela. S obzirom na to da su se ponekad koristili i noću, radio-uređaji su dolazili sa svetlima kako biste mogli da vidite na kojoj ste stanici. Moderna vintidž konstrukcija koristi svetlost sa ekrana vašeg pametnog telefona da stvori slično iskustvo.

Točkići sa leve i desne strane su funkcionalni i uzrokuju da se klizači unutra pomeraju levo ili desno kako bi ukazali na stanicu/frekvenciju ili jačinu zvuka. Na dnu se takođe nalaze točkići i dugmad, koji su funkcionalni u smislu da se sa njima može komunicirati – ali to je sve što oni rade. Međutim, to je zabavna interakcija i ponovo stvara pravu taktilnu radost starih dobrih radio aparata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mexx (@dimexart)

Radio dolazi sa estetikom inspirisanom drvetom i predivnom kontrolnom pločom na dnu koja će vas podsetiti na neke lepe i bezbrižnije prošle dane.

Povezane teme

30.03.2024 Tehnika

Savršenstvo estetike i tehnologije u sklopivom Bluetooth mišu

Inspirisan geometrijom origami preklopa, OriMouse pruža udobno držanje i visoku preciznost, a istovremeno održava svoj prepoznatljivi ravan oblik.

27.03.2024 Tehnika

LG CineBeam K: revolucionarni prenosivi projektor sa rotirajućom ručkom

LG CineBeam K projektor je dizajniran da upotpuni životni stil korisnika, nudeći maksimalnu prenosivost sa svojim kompaktnim dizajnom koji sadrži ručku koja se može rotirati za 360...

24.03.2024 Tehnika

ErgonBand: revolucionarni dizajn koji vaš Apple Watch čini praktičnijim

Ergonomski dizajniran za sportsku upotrebu, ovaj dodatak omogućava korisnicima da lako pregledaju sat čak i dok su u pokretu.

21.03.2024 Tehnika

Preslatki Doli robot je savršen spoj zabave i učenja za sve generacije

Doli robot je više od obične igračke - on je saputnik koji može da odgovori na vaše zahteve, pruži radost svojim interakcijama i čak vam pomogne u učenju novih veština.

18.03.2024 Tehnika

Stop alergijama: robot usisivač koji čisti i dezinfikuje vaš krevet

X1 Robot Bed Vacuum je revolucionarni robotski usisivač za krevet koji koristi inteligentnu tehnologiju kako bi temeljno očistio vaše krevete i sofe od svih nečistoća i alergena.

12.03.2024 Tehnika

L'Oreal Airlight Pro: visokotehnološki fen za kosu koji troši manje električne energije

Airlight Pro nedavno je predstavljen na Consumer Electronics Show-u kao "alat za sušenje kose sledeće generacije", namenjen kako profesionalcima u frizerskim salonima, tako i običn...

09.03.2024 Tehnika

Samsungov Ballie Smart Home Robot sada funkcioniše i kao projektor

Prvi put predstavljen pre tačno četiri godine, Samsungov pametni kućni robot Ballie brine o svakodnevnim poslovima, čineći život praktičnijim.

06.03.2024 Tehnika

Dyson Supersonic R: redizajniran za precizno sušenje i oblikovanje kose

Dizajniran da bude upola manji od originalnog Supersonic-a, r – koji je simboličan za njegov oblik nalik malom slovu "r", smatra se najlakšim i najpreciznijim fenom za kosu kompani...

03.03.2024 Tehnika

Nova era u dizajnu enterijera: pametni monitori LG MyView

Integracija webOS operativnog sistema čini ove monitore praktično pametnim televizorima, pružajući korisnicima pristup različitim servisima za strimovanje i produktivnim aplikacija...

29.02.2024 Tehnika

Kompletno audio - vizuelno iskustvo: gramofon koji menja boje

Gramofon je napravljen od akrilnih LED svetala i menja boju dok je u upotrebi, krećući se od narandžastih i crvenih nijansi zalaska sunca do neonsko roze i zelene koja podseća na n...

26.02.2024 Tehnika

Ekskluzivno specijalno izdanje Stir it Up Wireless gramofona u čast Bob Marlija

Otkrijte jedinstveno specijalno izdanje Stir it Up Wireless gramofona, kreiranog u saradnji kompanije House of Marley i tima koji stoji iza biografskog filma 'Bob Marli: Jedna Ljub...