Kuhinjska vaga bez ekrana – zanimljiva zamisao

Većina savremenih domaćica izbegava upotrebu nje - male kuhinjske vage.

Iako znaju da izgled i veličina njihovih mafina zavise od precizne količine brašna i šećera, odokativna metoda se čini daleko smislenijom. Zašto? Ako ste ikad pogrbljeni pokušavali da razaznate koju gramažu prikazuju mali sivi brojevi, na tom smešno malom ekranu vaše kuhinjske vage, odgovor je upravo taj. Rizik se isplati. Ali ako ste umorni od neprivlačnog izgleda vaših mafina, imamo za vas savršeno rešenje.

Ono vas zapravo miri sa kuhinjskom vagom u vašoj kuhinji. Ne sa onom starom naravno, kojoj je mesto u nekom muzeju, već sa novom koja je specijalno dizajnirana da vam olakša iščitavanje brojeva koji su vam potrebni. Umesto tradicionalnog digitalnog ekrana, ili još gore onog sa kazaljkom, ova vaga uopšte i nema ekran. Ono što ona ima je mogućnost projekcije brojeva koji vam trebaju u trenutku kada nešto postavite na površinu za vaganje.

Prijektovani "ekran" je dovoljno velik, svetao i lak za čitanje, što znači da nećete morati da krivite svoja leđa kako bi odgovetnuli koji broj i gramažu vaga pokazuje. Takođe ova savremena vaga je opremljena senzorom pokreta tako da jednostavnim pomeranjem prstiju levo i desno, možete da nulirate skalu ili podesite mernu jedinicu u skladu sa svojim potrebama.

Pri dizajnu ove neobične pomoćnice u vašoj kuhinji korišćeno je drvo bora za bazu i nerđajući čelik za gornju površinu. Osim vrhunskog asistentna u vašoj kuhinji, ova vaga će ujedno biti i lep estetski dodatak.

Ž.J.

Izvor: Yankodesign

Povezane teme