Krug i trougao čine zvučnik koji možete poneti svuda sa sobom

DotCone je jedinstveni bluetooth zvučnik koji možete izvaditi iz njegove baze i nositi svuda sa sobom!

Baš kao što mu i sam naziv kaže, ovaj simpatičan zvučnik deluje kao nekakva živopisna tačkica stvorena s namerom da nam pokaže kako zvuk može putovati – i to bukvalno! Kombinujući dva jednostavna oblika za stvaranje skulpturalne estetike, DotCone je savršeni primer funkcije koja gotovo u stopu prati formu.

Koncept, iza koga stoji mašinski inženjer Lidija Gomez, započeo je istraživanjem forme, kombinujući dva jednostavna oblika da bi se stvorio konačni izgled: krug i trougao. Tačnije, nakon eksperimentisanja sa načinom na koji se ova dva oblika mogu spojiti, dizajnerka je dobila ideju da ugradi funkciju koja bi omogućila korisnicima da uklone zvučnik sa priključne stanice.

Budući da je naš životni stil ovih dana mobilniji, DotCone je dizajniran da se koristi kako u zatvorenom prostoru, tako i napolju. Zvučnik se može lako ukloniti sa drvene osnove klizanjem nagore, omogućavajući korisnicima da slušaju muziku bežično.

Kada je zvučnik unutra, drvena baza ga drži na način koji poboljšava kvalitet zvuka dok se istovremeno puni. Jednostavan interfejs koji se sastoji od dugmeta za stanje pripravnosti i kontrole jačine zvuka nalazi se na prednjoj strani priključne stanice. U međuvremenu, poseban interfejs na samom zvučniku omogućava korisnicima da kontrolišu jačinu zvuka u pokretu.

DotCone zvučnik kombinuje jednostavnost modernog sa najvišim nivoom funkcionalnosti. Upotreba jednostavnih formi pomogla je u postizanju minimalističkog i elegantnog dizajna, uz upotrebu prirodnih, drvenih materijala.

izvor: designwanted

Povezane teme