KEF LSX II LT: novi bežični Hi-Fi zvučnici sa vrhunskim zvukom i pristupačnom cenom

Novi model je manja i jeftinija verzija prethodnog, ali nudi veoma sličan kvalitet zvuka...

KEF je upravo najavio LSX II LT, najnovije zvučnike u svojoj LS Wireless kolekciji visokog kvaliteta, bez kablova. Novi model je manja verzija svog nagrađivanog modela LSX II iz 2022. godine, ali onaj koji ima sličan učinak po nižoj ceni bez žrtvovanja mnogo u pogledu karakteristika ili kvaliteta zvuka.

Više od šest decenija britanski audio brend proizvodi zvučnike podjednako za audiofile, umetnike i entuzijaste zvuka. Međutim, čini se da sa svojim najnovijim proizvodom brend teži ka privlačenju onih koji traže put u svet kvalitetnog zvuka. Za početak, zvučnici su dovoljno mali da budu prilagođeni radnoj površini ili postavljeni u spavaćoj sobi, kao i na namenskim stalcima za zvučnike.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KEF Europe (@kef.eu)

Ovo smanjenje veličine (i cene), međutim, nije rezultiralo slabijim audio iskustvom: brend je opremio svoj novi model sa istim zvučnim motorom i vlasničkim Uni-Q drajverima koji se nalaze u njegovim skupljim modelima. Zahvaljujući ugrađenom modulu za striming – KEF-ovom W2 modulu, poput onog koji se nalazi na prethodnim zvučnicima – korisnici mogu bežično da puštaju muziku visokog kvaliteta na LSX II LT.

Dostupne su sve popularne platforme za striming uključujući Tidal, Spotifi, Qobuz i Deezer, a može im se pristupiti putem prateće aplikacije KEF Connect za iOS ili Android. Zvučnici se mogu povezati na internet preko Ethernet-a ili WiFi-ja, a Bluetooth 5.0 je dostupan kao lak i brz način za povezivanje sa mnoštvom uređaja. Postoje i tri žičane opcije za one koji imaju stabilniju vezu.

Zvučnici izgledaju dobro koliko i zvuče. KEF već dugi niz godina sarađuje sa industrijskim dizajnerom Majklom Jangom, a njihovo partnerstvo je nastavljeno i sa ovim najnovijim izdanjem. Jangova čista i minimalna estetika je nepogrešiva, a zvučnici LSX II LT dolaze u tri opcije boja koje uključuju grafitno sivu, kameno belu i zelenu. Završna obrada koja se nalazi na LSX II je nestala, odnosno zamenjena je jednostavnijim, potpuno mat materijalom koji čini većinu zvučnika.

KEF-ovi LSX II LT zvučnici dostupni su sada preko zvanične veb stranice po ceni od 999 eura.

Povezane teme

17.02.2024 Tehnika

Zlatna verzija čuvenog bežičnog zvučnika specijalno dizajnirana za kinesku godinu Zmaja

U saradnji sa eminentnim umetnicima, legendarni zvučnik Phantom I dobija sasvim novo, znatno elegatnije ruho koje je u savršenom skladu sa kineskom godinom Zmaja.

14.02.2024 Tehnika

Mason60 Schizzato: elegantna tastatura inspirisana keramikom

U svetu računarskih tastatura, gde su dizajn i funkcionalnost obično u prvom planu, serija tastatura Mason60 Schizzato predstavlja pravo umetničko remek-delo među ulaznim uređajima...

08.02.2024 Tehnika

HP Envy Move: prilagodljiv računar koji može uspešno zameniti vaš laptop

Ponesite svoj HP Envy Move gde god želite, uživajte u svestranosti i performansama koje čine rad i zabavu nezaboravnim.

05.02.2024 Tehnika

Revolucionarni Samsung Music Frame: zvučnik kamufliran u elegantan okvir za slike

Samsung Music Frame je više od običnog zvučnika - to je muzički uređaj koji se može maskirati kao elegantan okvir za slike.

02.02.2024 Tehnika

Kompanija LG predstavila prvi transparentni bežični OLED televizor

Ovaj televizor kombinuje transparentni 4K OLED ekran sa LG-ovom bežičnom video i audio tehnologijom prenosa, pružajući korisnicima neviđenu slobodu u organizaciji životnog prostora...

30.01.2024 Tehnika

ASUS Zenbook Duo: prvi laptop računar od 14 inča sa dvostrukim ekranom

ASUS ZenBook DUO se ističe po svom jednostavnom dizajnu koji nameće pitanje - zašto se zadovoljiti jednim ekranom kada možete imati dva?

27.01.2024 Tehnika

LG predstavio svog Smart Home AI Agenta

Uz nove i pametne tehnologije za dom, ovaj dvonožni robot na točkovima, automatizovan od strane veštačke inteligencije, predstavlja fuziju modernih tehnologija i AI mogućnosti.

24.01.2024 Tehnika

Da lakše preživite zimu: simpatična prenosiva grejalica kompanije Egloo

Ova prenosiva grejalica je savršeno rešenje za sve ljude kojima je gotovo uvek hladno i pruža pet sati toplote za ekvivalent od dvadeset dinara utrošene električne energije.

21.01.2024 Tehnika

LG Styler: recite "zbogom" izgužvanoj odeći

Korisnici jednostavno mogu okačiti svoju izgužvanu odeću unutar vrata, izvaditi parni aparat pričvršćen za dno Styler-a i pokrenuti proces pare pritiskom na dugme.

18.01.2024 Tehnika

Novi 4K Lifestyle projektor kompanije LG postaje umetnički dodatak modernom domu

Iako jedan od najmanjih dostupnih projektora, najnoviji kućni projektor iz kompanije LG, pod nazivom CineBeam Qube, je neverovatno moćan a pritom i neverovatno moderan.

15.01.2024 Tehnika

Motorola predstavlja svoje nove pametne telefone inspirisane bojom godine

Kroz ovu inovativnu saradnju, Motorola želi dublje povezati korisnike s njihovim uređajima, nudeći im ne samo tehnološke karakteristike, već i emocionalno zadovoljstvo kroz estetik...