Kao da je isklesan iz stene: Obsidian pametni zvučnik je savršen dodatak svakom modernom enterijeru

Više slika

Više slika

Obsidian - verovatno najlepši pametni zvučnik koji izgleda kao da je isklesan iz stene!

Sa estetikom koja je rešena da zaseni izgled većine pametnih zvučnika na tržištu, Obsidian je drugi zvučnik australijske dizajnerske firme Pantheone Audio. Dizajn zvučnika je direktno inspirisan njegovim imenjakom, stenom nalik staklu koja se formira kada se lava ohladi. Sa svojim dizajnom u obliku krhotina i isklesanim ivicama, Obsidian će izgledati divno u gotovo svakom enterijeru, a istovremeno obezbediti i izuzetan zvuk zahvaljujući kućištu od smole visoke gustine sa snažnim unutrašnjim vuferom i dva svilena visokotonca ispod površine.

Elegantni uređaj takođe dolazi sa ugrađenom Amazonovom Alexa tehnologijom, koja odgovara na glasovne komande i omogućava vam da kontrolišete reprodukciju muzike, kao i pametne kućne aparate. Sa svojim oštrim, izvajanim izgledom, Obsidian manje liči na zvučnik, a više kao na minimalistički umetnički komad koji možete da postavite na bilo koju ploču stola ili jednostavno držati na kaminu.

Za razliku od većine pametnih zvučnika, dolazi sa prednjim nizom zvučnika za razliku od onog od 360° i dolazi sa ugrađenom baterijom koja u proseku daje 15 sati reprodukcije uz puno punjenje. Zvučnik je dizajniran da zvuči tako neverovatno koliko i izgleda, sa vuferom od 40W i dva visokotonca od 20W koji daju Obsidian-u zapanjujući frekventni opseg od 55–22000 Hz. Zvučnik se povezuje sa svim vodećim servisima za striming i takođe podržava popularne formate datoteka uključujući audio formate bez gubitaka.

Svojim jedinstvenim oblikom i stilom, Obsidian poziva da ga dodirnete, osetite ali i čujete. Njegova savršena skulptura je u harmoniji sa okolnim okruženjem, sve zahvaljujući neverovatno prirodnom dizajnu koji ima za cilj da se neprimetno uklopi u gotovo svaki stil dekoracije.

Iako se zove Obsidian, zvučnik dolazi u crnoj i beloj varijanti sa ručno izrađenom spoljašnjom školjkom od polirane smole. Prednja strana ima ABS plastičnu rešetku koja je obložena visokokvalitetnom akustičnom tkaninom, a četiri dugmeta sa pozadinskim osvetljenjem na dnu vam omogućavaju da uključite/isključite i ručno upravljate funkcijama zvučnika kao što je kontrola jačine zvuka i prebacivanje između WiFi-a, Bluetooth ili Aux režima.

U Obsidian je takođe ugrađen Amazon Alexa, koji omogućava glasovne kontrole, pa čak se isporučuje i sa pratećom aplikacijom Pantheone (iOS i Android) koja omogućava korisnicima da kontrolišu sistem preko svojih telefona ili tableta i pristupaju funkcijama poput režima spavanja. Zanimljivo je pomenuti da postoji čak i mogućnost uparivanja više Obsidian zvučnika zajedno u višesobnom režimu.

Obsidian je Pantheone Audio zvučnik je dostupan u beloj i crnoj varijanti po ceni od oko 1400 dolara.

Povezane teme

31.05.2024 Tehnika

Sonos predstavlja svoje prve bežične slušalice

Sonos Ace impresionira svojim elegantnim i modernim dizajnom. Vitki profil i premium kombinacija metala i mat plastike daju ovim slušalicama sofisticiran izgled.

28.05.2024 Tehnika

Frižider na solarni pogon može da radi i do 40 sati bez struje

Holistički pristup dizajnu i distribuciji proizvoda čini EasyFreeze frižider na solarni pogon ne samo efikasnim već i ekonomski održivim.

25.05.2024 Tehnika

LG TONE Free T90S: bežične slušalice od čistog grafena za vrhunski zvuk

LG TONE Free T90S bežične slušalice od čistog grafena predstavljaju savršen izbor za ljubitelje vrhunskog zvuka u pokretu

22.05.2024 Tehnika

iFi GO Bar Kensei: revolucionarni ultra-prenosivi DAC za pametne telefone

Britanska kompanija iFi, predstavila je GO Bar Kensei, kompaktan ali moćan digitalno-analogni konvertor (DAC) koji se savršeno uparuje sa pametnim telefonima i drugim modernim uređ...

19.05.2024 Tehnika

Revolucionarna mehanička tastatura tanja od vašeg mobilnog telefona!

Rušenjem barijera u dizajnu i funkcionalnosti, EDGE predstavlja najtanju mehaničku tastaturu na svetu, postavljajući novi standard za prenosivost bez žrtvovanja performansi.

16.05.2024 Tehnika

Nove Beats by Dre slušalice: elegantan zvuk u neutralnim i pastelnim bojama

Ove nove ponude personifikuju bežičnu praktičnost i sofisticirani dizajn, a dostupne su u raznim elegantnim neutralnim i pastelnim tonovima.

13.05.2024 Tehnika

Google Pixel 8a: napredna AI tehnologija po pristupačnoj ceni

Pixel 8a je praktično manja verzija Pixel 8 modela, zadržavajući isti dizajn i duh. Glavna promena je u materijalima korišćenim za izradu zadnje strane telefona - umesto stakla, sa...

10.05.2024 Tehnika

Revolucionarna CLVX 1 tastatura i tačped u jednom

Sa svojim inovativnim dizajnom i naprednim funkcijama, ova tastatura obećava da će unaprediti produktivnost i udobnost korisnika širom sveta.

07.05.2024 Tehnika

Elegantan robot za prečišćavanje vazduha koji sam otkriva i čisti zagađenja

Zamislite da vaš prečišćivač automatski ide tamo gde je vazduh najlošiji, umesto da stalno pratite i kontrolišete njegov rad.

02.05.2024 Tehnika

Prelepo dizajniran prenosivi gramofon za sve ljubitelje dobrog zvuka

Coturn CT-01 nije samo ideja i fensi iskustvo – to je potpuno razvijen i funkcionalan uređaj. Fotografije i video snimak nisu samo prikazane iluzije koje se obično koriste u svrhu...

27.04.2024 Tehnika

Dosadan telefon: rešenje za digitalni detoks

Za razliku od popularnih pametnih telefona, Dosadan Telefon pristupa tehnologiji na minimalisticki način, uklanjajući pristup internetu, platformama društvenih mreža i ometanja bez...