Kako da pravilno očistite svoj telefon

Tasteri na liftu, brave, pumpe za gorivo, vrata od prodavnice, prekidači, i slično, nemoguće je u potpunosti izbeći dodir svake površine na kojoj se najčešće skupljaju bakterije i zadržavaju virusi. Ali tokom ove pandemije korona virusa, redovno pranje ruku je ključno da ostanete zdravi.

Pored brige o ličnoj higijeni, trebalo bi da redovno čistite i svoj mobilni telefon.

Mobilni telefon je najčešći prenosilac bolesti, jer je to predmet sa kojim najviše dolazite u kontakt nego sa bilo kojim drugim. Tako da, ništa neće biti korisno ako redovno perete svoje ruke, a onda ponovo uzmete telefon koji nije čist. Na taj način ćete ponovo povratiti sve bakterije, viruse i klice, koje ste trenutak pre toga isprali sa svojih ruku.

Telefon nije jedini krivac za širenje virusa, ali oni se mogu zadržati mnogo duže na telefonu nego bilo kom drugom predmetu.

Kako da pravilno očistite svoj mobilni telefon?

Uklonite futrolu i isključite uređaj.

Nežno očistite telefon antibakterijskim maramicama, a zatim čistom krpom ili papirnom maramicom ga ponovo prebrišite. Pored ovih maramica, možete koristiti i krpu od mikrofibera, koja sadrži 70% alkohola.

U zavisnosti od toga koliko često izlazite iz kuće, ovu procedruru bi trebalo da ponovite najmanje dva puta dnevno.

Takođe, izbegavajte da delite svoj mobini telefon sa porodicom i prijateljima, i ni vi nemojte uzimati njihove uređaja. Pored telefona, trebalo bi da na isti način očistite i svoj kompjuter ili laptop, daljinski od televizora, ključeve, brave i prekidače u stanu, kao i sve površine koje najčešće dodirujete.

S.B.

Photo: Pinterest

Povezane teme