Google je predstavio nove pametne telefone sa kontrolom pokreta

Desetog septembra održana je jedna od najiščekivanijih prezentacija godine u Stiv Džobs teatru u Kupertinu (Kalifornija, SAD).

Apple je predstavio novi iPhone. Google je odlučio da ostane u toku i predstavio je novu generaciju Pixel pametnih telefona u dve veličine: Pixel 4 i Pixel 4 XL.

Glavna karakteristika novih modela je radar koji prepoznaje pokrete. Tehnologija se naziva Motion Sense. Pomoću nje korisnik može upravljati pametnim telefonom gestovima, bez ijednog dodira. Na primer, ako treba da odgovorite na poziv, isključite alarm ili prebacite listu za reprodukciju dovoljno je da telefon "vidi" osobu u blizini ili kako prilazi i automatski se aktivira.

Google kaže da su prvi u svetu postavili takav senzor na telefon. Uobičajene funkcije otključavanja pomoću prepoznavanja lica ili skenera otiska prsta prisutne su i u modelima Pixel 4 i Pixel 4 XL. Tačno, Google tvrdi da su najnovije funkcije najbrže prepoznavanje lica na globalnom tržištu smartfona. Još jedna karakteristika novih proizvoda postala je poboljšana aplikacija „Diktafon“. Sada može automatski pretvoriti zvuk u tekst, čak i ako nemate internet vezu. Funkcija će biti dostupna samo na engleskom jeziku.

Kompanija je saopštila da je dodatna kamera dodata u optički sistem Pixel modela - teleskopska sočiva sa dvostrukim uvećanjem. Prema Google-u, korisnija je od kamere koju ima iPhone 11.

 

Povezane teme