Elegantan, modularan i kompaktan: laptop sa trostrukim ekranom

Više slika

Više slika

Ovako nešto još uvek niste videli: elegantan, modularni i konfigurabilni laptop sa tri ekrana!

Postoje neke prednosti izrade sopstvene računarske opreme. Možete da imate unutrašnjost po sopstvenom izboru vezanu za ekran i odabrane periferije koje idu uz njega. Jutjuber pod imenom DIY Perks podiže sve to na jedan viši nivo, i izlazi u susret svima onima koji su negodovali zbog slabe ponude podesivih ekrana na tanjim prenosivim računarima.

Inženjer koji je u međuvremenu postao jutjuber je transformisao Android pametni telefon u funkcionalan Windovs laptop i čak je napravio super klizni PlayStation 5. No, dokaz da je ovaj čovek neumoran i pun ideja stiže nam u vidu još jedne njegove uradi - sam kreacije: laptopa sa tri ekrana!

Dodavanje mogućnosti za više ekrana na laptop bilo je teško za mnoge koji su uprljali ruke pokušavajući da isporuče takav faktor forme. Ergonomija laptopa jednostavno ne podržava ovakvu formu i rezultat je generalno glomazan i nezgrapan, bar kada je u pitanju prednja strana prenosivog računara. DIY Perks je taj problem rešio usklađivanjem velikih ekrana slične veličine (postavljenih sa obe strane glavnog ekrana laptopa) što je umnogome doprinelo strukturi uređaja.

Inženjer je ovde koristio dva iPad Retina displeja u portretnom režimu što je pomoglo u efikasnijoj zaštiti ekrana. Za izradu laptopa sa tri ekrana, koristio je 4K 120Hz panel u sredini, sa dva iPad ekrana sa obe strane. Napaja se ugrađenim DisyplayPort kablom modifikovanim da obezbedi dovoljno snage za pokretanje ekrana. Celokupna naprava se pokreće prilagodljivom matičnom pločom sa Framework laptopa, koja je posebno projektovana za modifikovani sistem.

Nakon sklapanja unutrašnjosti, i uparivanja sa ekranima, cela stvar je uredno upakovana u 3D štampano kućište sa posebno štampanom završnom obradom za atraktivan izgled. Zakačen na par sklopivih nogu, ovaj sistem displeja se može koristiti kao trostruki ekran sa periferijama po izboru.

Iako je kredibilitet ove konstrukcije da prođe kao laptop slab, dovoljno je prenosiv za nošenje (baš kao laptop). Postavite ga na postolje, uparite ga sa tastaturom i mišem i imaćete dostojnu računarsku opremu na dohvat ruke.

Povezane teme

03.07.2024 Tehnika

Sve što treba da znate o alarmnim sistemima

Alarmni sistemi postali su veoma popularan način obezbeđivanja vašeg doma ili poslovnog prostora. Ovakvi sistemi pokazali su se veoma efektivnim.

30.06.2024 Tehnika

Nije koristan, nije zgodan, Eilik robot je jednostavno neophodan!

Eilik robot kompanije Energize Lab ima za cilj da bude vaš emotivan, razigran prijatelj i verni pratilac svih dešavanja na radnom stolu.

27.06.2024 Tehnika

Loftie – najnežniji alarm za buđenje

Loftie je alarm minimalističkog dizajna, kreiran tako da se sa lakoćom stopi sa okruženjem vaše spavaće sobe, nezavisno od njenog stila.

27.06.2024 Tehnika

Čak i najnaporniji kućni poslovi mogu biti zabavni uz Samsung AI mašine za veš

Pranje veša nekada deluje kao posao bez kraja i često i sama pomisao na to stvara stres.

24.06.2024 Tehnika

Polaroid Lab pretvara mobilne fotografije u analogne

Dizajniran da transformiše digitalne slike sa pametnih telefona u fizičke Polaroid fotografije, Polaroid Lab nudi nostalgično iskustvo uz korišćenje moderne tehnologije.

21.06.2024 Tehnika

Gazebox - garaža budućnosti

Realno gledano, retko ko je od nas ikada u svom životu, bio vozač ili ne, razmišljao o savitljivim garažama, koje se spuštaju preko naših ljubimaca i rade svoj posao- štite od svih...

18.06.2024 Tehnika

Koje su prednosti pametne kuće?

Koliko puta ste se zapitali da li ste kod kuće ostavili uključenu peglu, šporet, ili ste bili u nedoumici da li ste podesili bojler i sistem za grejanje, kako bi vas sve dočekalo t...

15.06.2024 Tehnika

Top 10 besplatnih programa za virtuelno uređenje enterijera

Ovi programi nude širok spektar opcija, od izbora boja zidova i podova do postavljanja nameštaja i dekorativnih elemenata.

12.06.2024 Tehnika

Revolucionarni pametni telefon sa prozirnim dizajnom i vrhunskim performansama

Sa svojim jedinstvenim prozirnim dizajnom, moćnim performansama i fokusom na transparentnost, ovaj telefon postavlja visoke standarde za buduće uređaje.

09.06.2024 Tehnika

Kombinacija kvalitetnog zvuka i svetlosnih efekata za nezaboravno leto

U poređenju sa svojim prethodnikom, Boom 2 Plus dolazi sa osam različitih podešavanja osvetljenja koja korisnici mogu prilagoditi, kreirajući privlačno vizuelno iskustvo koje prati...

06.06.2024 Tehnika

Prvi laptop sa proširenom realnošću

Uz NReal AR naočare, uživajte u visoko rezolucijskom ekranu na virtualnom platnu od 100 inča, bez potrebe za klasičnim monitorom.