Da li su ekrani ugrađeni u stolove budućnost radnog prostora?

OLED ekran ugrađen u mali radni sto je prava poslastica za sve ljubitelje inovativnih i originalnih ideja.

Kada vidimo ovakve originalne i inovativne projekte, ne ostaje nam ništa drugo no da se zapitamo – da li je ovaj spoj tehnike i nameštaja slika kancelarijskih prostora koju ćemo sve češće viđati u budućnosti? Odgovor na to pitanje zna dizajner Catagai Afsar koji je upravo predstavio svoj novi rad: transparentni OLED ekran ugrađen u mali radni sto.

Nazvan Caelum, ovaj projekat je kreiran kao odgovor na promenu načina života koju je donela pandemija. Ugrađivanjem OLED ekrana u sto, Afsar ima za cilj da oslobodi prostor na stolu koji bi inače zauzimao kompjuterski monitor.

photo: dezeen

Kao što ćete i sami imati prilike da vidite, dizajn koristi prozirne OLED displeje za kreiranje proizvoda koji korisnicima nudi uvid u njihovo okruženje u pokušaju da spreči monotono radno iskustvo. Dizajniran za upotrebu kod kuće ili u kancelarijskom okruženju, Caelum-ov transparentni ekran takođe omogućava kolegama da se vide i vode razgovore dok se pridržavaju zahteva za socijalno distanciranje kada su stolovi postavljeni jedan uz drugi.

Caelum se može prilagoditi stolovima i nogama u različitim bojama i dizajniran je sa opcionim integrisanim pregradama za smanjenje buke i podsticanje koncentracije kada je potreban fokusiran rad, nudeći još veću fleksibilnost kako bi odgovarao širokom spektru radnih stilova.

photo: dezeen

Pošto su naši stolovi sada toliko važni, dizajner je želeo da integriše tehnologiju u njih, ali na jedan mnogo privlačniji i stilizovaniji način.

Inače, radi se projektu koji je ušao u finale globalnog takmičenja koje okuplja dizajnere sa svežim i inovativnim idejama zasnovanim na laganim, tankim i fleksibilnim transparentnim kvalitetima OLED ekrana.

photo: dezeen

Povezane teme