U sredini gde se svaki dan baca velika količina hrane, B!POD uvodi revolucionarni DRO!D sistem kako bi vam omogućio da produžite svežinu vaše hrane i istovremeno smanjite ekološki otisak.
Sa 42% kućnog otpada od hrane u Evropi, DRO!D je odgovor na izazove koje postavlja današnje društvo. DRO!D je više od običnog vakuumiranja hrane. To je spoj inovativnih tehnologija dizajniranih od strane SAES-a, kompanije koja je pionir u primeni materijala za održivost.
Uz jednostavno pritiskanje dugmeta, DRO!D stvara vakuum od 50mbar za svega 30 sekundi, eliminišući 950mbar kiseonika iz vaše hrane. Rezultat ovog procesa je produžena svežina hrane do pet puta, čime se smanjuje i količina bačene hrane i emisija CO2.
Ovaj sistem ne samo da čuva hranu, već i sprečava stvaranje leda prilikom zamrzavanja, čuva nutritivne vrednosti hrane, omogućava brže mariniranje i, iznad svega, pruža održiv pristup čuvanju hrane. Kroz ekološki svesno korišćenje čvrstih kontejnera, DRO!D ne zahteva upotrebu plastičnih vreća za vakuumiranje i smanjuje potrebu za čestim odlascima u prodavnicu.