Bežični miš, stoni sat i ukras u obliku elegantnog jajeta: da, sve ovo možete imati na svom radnom stolu!

Više slika

Više slika

Kompjuterski miš, sat ili dekorativno jaje na vašem radnom stolu? Odluka je na vama!

Kompjuterski miš je jedna od onih stvari bez kojih jednostavno ne možemo zamisliti radni dan. Čak i oni koji svakodnevno koriste laptop i dalje više vole da koriste miš zajedno sa njim, čak i ako to nije najergonomičnija stvar. Svedoci smo raznih pokušaja da se promeni dizajn miša - moramo priznati da su neke od njih zaista fantastične. Pa ipak, dizajn koji nas je u poslednje vreme najviše zaintrigirao je Seek, 2-u-1 (ili bolje reći 3-u-1) varijanta uređaja koju svakako vredi razmotriti.

Ovaj dizajn se ne udaljava tako daleko od tradicionalnog oblika sastavnog dela računara, ali ipak donosi neke promene koje mu daju bolju estetiku, posebno kada je uparen sa svojim blizancem - malenim stonim satom. Ideja koja stoji iza ove kombinacije je jasna: nećete uvek koristiti miš sve vreme, u jednom trenutku ćete se udaljiti od stola i isključiti svoj računar. Zašto da miš beskorisno stoji na stolu u ovim neaktivnim momentima? Pretvorite ga u lepi stoni sat i još lepši ukras u obliku jajeta pastelne boje.

Seek dizajn pokušava da malo promeni identitet računarskog miša dajući mu drugu funkciju čak i kada se ne koristi. Gornja površina miša koja je u kontaktu sa vašom rukom prekrivena je materijalom nalik tkanini, što mišu daje neverovatno privlačan i elegantan izgled. Sam po sebi, ostavljen na stolu, miš već izgleda dovoljno lepo i dekorativno, ali tek u spoju sa svojom drugom polovinom - stonim satom - on postaje pravo malo ukrasno čudo.

Druga polovina miša je sat koji stoji uspravno za razliku od horizontalnog položaja miša. Zadnji deo sata je prekriven istim materijalom i bojom kao i miš, dok njegov prednji deo ima istu površinu nalik na terazzo koja služi kao dno miša. Ugrađeni monohromatski displej daje satu minimalističku privlačnost, a kao i miš, već može da stoji samostalno kao ukras na vašem radnom stolu.

Međutim, kada se spoji, Seek postaje ovaj radoznali predmet u obliku jajeta, umotan u tkaninu, koji može izazvati metafore o inkubaciji, toplini, strpljenju i slično. Naravno, to je i prelep objekat koji vašem stolu dodaje udoban akcentni detalj, nešto što biste možda želeli da vidite posle dugog radnog dana ili pre nego što započnete dan.

Povezane teme

05.04.2024 Tehnika

Nova Husqvarna robotska kosilica sa ugrađenim GPS sistemom

Smanjeni troškovi rada, poboljšana efikasnost i dosledno dobro održavan travnjak čine Automover 520 EPOS nezaobilaznim alatom za negu travnjaka u budućnosti.

02.04.2024 Tehnika

Ekskluzivna kolekcija tastatura inspirisana Naruto Shippuden univerzumom

Higround donosi Narutov svet direktno u vaše ruke sa svojom najnovijom kolekcijom perifernih uređaja, predstavljajući ekskluzivnu liniju tastatura, podloga za miša i još mnogo toga...

30.03.2024 Tehnika

Savršenstvo estetike i tehnologije u sklopivom Bluetooth mišu

Inspirisan geometrijom origami preklopa, OriMouse pruža udobno držanje i visoku preciznost, a istovremeno održava svoj prepoznatljivi ravan oblik.

27.03.2024 Tehnika

LG CineBeam K: revolucionarni prenosivi projektor sa rotirajućom ručkom

LG CineBeam K projektor je dizajniran da upotpuni životni stil korisnika, nudeći maksimalnu prenosivost sa svojim kompaktnim dizajnom koji sadrži ručku koja se može rotirati za 360...

24.03.2024 Tehnika

ErgonBand: revolucionarni dizajn koji vaš Apple Watch čini praktičnijim

Ergonomski dizajniran za sportsku upotrebu, ovaj dodatak omogućava korisnicima da lako pregledaju sat čak i dok su u pokretu.

21.03.2024 Tehnika

Preslatki Doli robot je savršen spoj zabave i učenja za sve generacije

Doli robot je više od obične igračke - on je saputnik koji može da odgovori na vaše zahteve, pruži radost svojim interakcijama i čak vam pomogne u učenju novih veština.

18.03.2024 Tehnika

Stop alergijama: robot usisivač koji čisti i dezinfikuje vaš krevet

X1 Robot Bed Vacuum je revolucionarni robotski usisivač za krevet koji koristi inteligentnu tehnologiju kako bi temeljno očistio vaše krevete i sofe od svih nečistoća i alergena.

15.03.2024 Tehnika

LEGO vintidž radio: spoj retro dizajna i moderne tehnologije

Napravljen od preko hiljadu LEGO kockica, ovaj starinski radio ima tajni poklopac na poleđini koji vam omogućava da gurnete pametni telefon unutra.

12.03.2024 Tehnika

L'Oreal Airlight Pro: visokotehnološki fen za kosu koji troši manje električne energije

Airlight Pro nedavno je predstavljen na Consumer Electronics Show-u kao "alat za sušenje kose sledeće generacije", namenjen kako profesionalcima u frizerskim salonima, tako i običn...

09.03.2024 Tehnika

Samsungov Ballie Smart Home Robot sada funkcioniše i kao projektor

Prvi put predstavljen pre tačno četiri godine, Samsungov pametni kućni robot Ballie brine o svakodnevnim poslovima, čineći život praktičnijim.

06.03.2024 Tehnika

Dyson Supersonic R: redizajniran za precizno sušenje i oblikovanje kose

Dizajniran da bude upola manji od originalnog Supersonic-a, r – koji je simboličan za njegov oblik nalik malom slovu "r", smatra se najlakšim i najpreciznijim fenom za kosu kompani...