ASUS Zenbook Duo: prvi laptop računar od 14 inča sa dvostrukim ekranom

Laptopovi su neizostavni deo savremenog računarstva, pružajući praktičnu zamenu za klasične desktop računare zbog svoje sve veće sposobnosti i svestranosti.

Poslednjih nekoliko godina, činilo se da inovacije u ovom domenu stagniraju, uglavnom donoseći nadogradnju već postojećih karakteristika. Srećom, ovakva situacija se drastično menja, jer vodeći brendovi računara hrabro prelaze granice onoga što laptop računari mogu pružiti. Primer toga je ASUS, koji je na CES 2024 predstavio svoj prvi laptop sa dva ekrana od 14 inča.

ASUS ZenBook DUO definitivno označava korak napred kada je svet laptop računara u pitanju. Ovaj laptop, prvi put predstavljen 2019. godine, sada dolazi u unapređenom izdanju. Sa dva 14-inčna 3K 120Hz OLED ekrana, ZenBook DUO pruža izuzetno širok ekran od 19,8 inča kada se rasklopi, postavljajući nove standarde u ovoj kategoriji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ASUS (@asus)

Osim estetskog unapređenja, specifikacije su poboljšane sa potpuno novim procesorom Intel Core Ultra 9 serije i do 32 GB LPDDR5k RAM-a. Ovaj laptop je opremljen za rukovanje zadacima vezanim za veštačku inteligenciju, pružajući korisnicima vrhunske performanse u optimizaciji, kreiranju sadržaja i drugim zadacima. ZenBook DUO se ističe i po svom jednostavnom dizajnu - zašto se zadovoljiti jednim ekranom kada možete imati dva?

Sa odvojivom Bluetooth tastaturom pune veličine, koja se lako postavlja, korisnici mogu uživati u tradicionalnom iskustvu rada na laptop računaru, ili preći na prenosno podešavanje sa dva monitora, sve sa istim uređajem. Osim revolucionarnog laptopa, ASUS pokazuje i svoju posvećenost održivosti i odgovornosti prema planeti, pokazujući koliko su daleko stigli ne samo u poboljšanju kvaliteta proizvoda, već i u postizanju održivosti.

Sve ove inovacije predstavljaju samo deo impresivne linije proizvoda koju je ASUS predstavio, naglašavajući svoju posvećenost pomeranju granica i pružanju tehnoloških rešenja. Laptopovi sa veštačkom inteligencijom koriste najnovije dostignuće u računarstvu, donoseći Intel Core Ultra procesore koji omogućavaju korisnicima da se bez problema nose sa zahtevnim radnim opterećenjima i unaprede produktivnost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ASUS (@asus)

Ovi uređaji ne predstavljaju samo obične laptope - oni označavaju dolazak nove ere intuitivnog i efikasnog računarstva, prilagođenog širokom spektru potreba savremenih potrošača i profesionalaca. Kompanija ASUS vizionarski planira budućnost u kojoj inteligentan, iskren i radostan pametan život postaje dostupan svima, sa snažnim fokusom na održivosti, inovacijama i korisnički orijentisanom dizajnu.

Ove najsavremenije tehnologije omogućavaju korisnicima brže generisanje sadržaja, pojednostavljenu analizu podataka, modernizovani multitasking i poboljšanu bezbednost, uvodeći novu eru računarskih mogućnosti.

Povezane teme

03.07.2024 Tehnika

Sve što treba da znate o alarmnim sistemima

Alarmni sistemi postali su veoma popularan način obezbeđivanja vašeg doma ili poslovnog prostora. Ovakvi sistemi pokazali su se veoma efektivnim.

30.06.2024 Tehnika

Nije koristan, nije zgodan, Eilik robot je jednostavno neophodan!

Eilik robot kompanije Energize Lab ima za cilj da bude vaš emotivan, razigran prijatelj i verni pratilac svih dešavanja na radnom stolu.

27.06.2024 Tehnika

Čak i najnaporniji kućni poslovi mogu biti zabavni uz Samsung AI mašine za veš

Pranje veša nekada deluje kao posao bez kraja i često i sama pomisao na to stvara stres.

27.06.2024 Tehnika

Loftie – najnežniji alarm za buđenje

Loftie je alarm minimalističkog dizajna, kreiran tako da se sa lakoćom stopi sa okruženjem vaše spavaće sobe, nezavisno od njenog stila.

24.06.2024 Tehnika

Polaroid Lab pretvara mobilne fotografije u analogne

Dizajniran da transformiše digitalne slike sa pametnih telefona u fizičke Polaroid fotografije, Polaroid Lab nudi nostalgično iskustvo uz korišćenje moderne tehnologije.

21.06.2024 Tehnika

Gazebox - garaža budućnosti

Realno gledano, retko ko je od nas ikada u svom životu, bio vozač ili ne, razmišljao o savitljivim garažama, koje se spuštaju preko naših ljubimaca i rade svoj posao- štite od svih...

18.06.2024 Tehnika

Koje su prednosti pametne kuće?

Koliko puta ste se zapitali da li ste kod kuće ostavili uključenu peglu, šporet, ili ste bili u nedoumici da li ste podesili bojler i sistem za grejanje, kako bi vas sve dočekalo t...

15.06.2024 Tehnika

Top 10 besplatnih programa za virtuelno uređenje enterijera

Ovi programi nude širok spektar opcija, od izbora boja zidova i podova do postavljanja nameštaja i dekorativnih elemenata.

12.06.2024 Tehnika

Revolucionarni pametni telefon sa prozirnim dizajnom i vrhunskim performansama

Sa svojim jedinstvenim prozirnim dizajnom, moćnim performansama i fokusom na transparentnost, ovaj telefon postavlja visoke standarde za buduće uređaje.

09.06.2024 Tehnika

Kombinacija kvalitetnog zvuka i svetlosnih efekata za nezaboravno leto

U poređenju sa svojim prethodnikom, Boom 2 Plus dolazi sa osam različitih podešavanja osvetljenja koja korisnici mogu prilagoditi, kreirajući privlačno vizuelno iskustvo koje prati...

06.06.2024 Tehnika

Prvi laptop sa proširenom realnošću

Uz NReal AR naočare, uživajte u visoko rezolucijskom ekranu na virtualnom platnu od 100 inča, bez potrebe za klasičnim monitorom.