ASUS Zenbook Duo: prvi laptop računar od 14 inča sa dvostrukim ekranom

Laptopovi su neizostavni deo savremenog računarstva, pružajući praktičnu zamenu za klasične desktop računare zbog svoje sve veće sposobnosti i svestranosti.

Poslednjih nekoliko godina, činilo se da inovacije u ovom domenu stagniraju, uglavnom donoseći nadogradnju već postojećih karakteristika. Srećom, ovakva situacija se drastično menja, jer vodeći brendovi računara hrabro prelaze granice onoga što laptop računari mogu pružiti. Primer toga je ASUS, koji je na CES 2024 predstavio svoj prvi laptop sa dva ekrana od 14 inča.

ASUS ZenBook DUO definitivno označava korak napred kada je svet laptop računara u pitanju. Ovaj laptop, prvi put predstavljen 2019. godine, sada dolazi u unapređenom izdanju. Sa dva 14-inčna 3K 120Hz OLED ekrana, ZenBook DUO pruža izuzetno širok ekran od 19,8 inča kada se rasklopi, postavljajući nove standarde u ovoj kategoriji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ASUS (@asus)

Osim estetskog unapređenja, specifikacije su poboljšane sa potpuno novim procesorom Intel Core Ultra 9 serije i do 32 GB LPDDR5k RAM-a. Ovaj laptop je opremljen za rukovanje zadacima vezanim za veštačku inteligenciju, pružajući korisnicima vrhunske performanse u optimizaciji, kreiranju sadržaja i drugim zadacima. ZenBook DUO se ističe i po svom jednostavnom dizajnu - zašto se zadovoljiti jednim ekranom kada možete imati dva?

Sa odvojivom Bluetooth tastaturom pune veličine, koja se lako postavlja, korisnici mogu uživati u tradicionalnom iskustvu rada na laptop računaru, ili preći na prenosno podešavanje sa dva monitora, sve sa istim uređajem. Osim revolucionarnog laptopa, ASUS pokazuje i svoju posvećenost održivosti i odgovornosti prema planeti, pokazujući koliko su daleko stigli ne samo u poboljšanju kvaliteta proizvoda, već i u postizanju održivosti.

Sve ove inovacije predstavljaju samo deo impresivne linije proizvoda koju je ASUS predstavio, naglašavajući svoju posvećenost pomeranju granica i pružanju tehnoloških rešenja. Laptopovi sa veštačkom inteligencijom koriste najnovije dostignuće u računarstvu, donoseći Intel Core Ultra procesore koji omogućavaju korisnicima da se bez problema nose sa zahtevnim radnim opterećenjima i unaprede produktivnost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ASUS (@asus)

Ovi uređaji ne predstavljaju samo obične laptope - oni označavaju dolazak nove ere intuitivnog i efikasnog računarstva, prilagođenog širokom spektru potreba savremenih potrošača i profesionalaca. Kompanija ASUS vizionarski planira budućnost u kojoj inteligentan, iskren i radostan pametan život postaje dostupan svima, sa snažnim fokusom na održivosti, inovacijama i korisnički orijentisanom dizajnu.

Ove najsavremenije tehnologije omogućavaju korisnicima brže generisanje sadržaja, pojednostavljenu analizu podataka, modernizovani multitasking i poboljšanu bezbednost, uvodeći novu eru računarskih mogućnosti.

Povezane teme

14.02.2024 Tehnika

Mason60 Schizzato: elegantna tastatura inspirisana keramikom

U svetu računarskih tastatura, gde su dizajn i funkcionalnost obično u prvom planu, serija tastatura Mason60 Schizzato predstavlja pravo umetničko remek-delo među ulaznim uređajima...

11.02.2024 Tehnika

KEF LSX II LT: novi bežični Hi-Fi zvučnici sa vrhunskim zvukom i pristupačnom cenom

Ovi bežični Hi-Fi zvučnici, lansirani kao manja verzija prethodnog modela, oduševljavaju korisnike istim kvalitetom zvuka zahvaljujući naprednoj tehnologiji i inovativnom dizajnu.

08.02.2024 Tehnika

HP Envy Move: prilagodljiv računar koji može uspešno zameniti vaš laptop

Ponesite svoj HP Envy Move gde god želite, uživajte u svestranosti i performansama koje čine rad i zabavu nezaboravnim.

05.02.2024 Tehnika

Revolucionarni Samsung Music Frame: zvučnik kamufliran u elegantan okvir za slike

Samsung Music Frame je više od običnog zvučnika - to je muzički uređaj koji se može maskirati kao elegantan okvir za slike.

02.02.2024 Tehnika

Kompanija LG predstavila prvi transparentni bežični OLED televizor

Ovaj televizor kombinuje transparentni 4K OLED ekran sa LG-ovom bežičnom video i audio tehnologijom prenosa, pružajući korisnicima neviđenu slobodu u organizaciji životnog prostora...

27.01.2024 Tehnika

LG predstavio svog Smart Home AI Agenta

Uz nove i pametne tehnologije za dom, ovaj dvonožni robot na točkovima, automatizovan od strane veštačke inteligencije, predstavlja fuziju modernih tehnologija i AI mogućnosti.

24.01.2024 Tehnika

Da lakše preživite zimu: simpatična prenosiva grejalica kompanije Egloo

Ova prenosiva grejalica je savršeno rešenje za sve ljude kojima je gotovo uvek hladno i pruža pet sati toplote za ekvivalent od dvadeset dinara utrošene električne energije.

21.01.2024 Tehnika

LG Styler: recite "zbogom" izgužvanoj odeći

Korisnici jednostavno mogu okačiti svoju izgužvanu odeću unutar vrata, izvaditi parni aparat pričvršćen za dno Styler-a i pokrenuti proces pare pritiskom na dugme.

18.01.2024 Tehnika

Novi 4K Lifestyle projektor kompanije LG postaje umetnički dodatak modernom domu

Iako jedan od najmanjih dostupnih projektora, najnoviji kućni projektor iz kompanije LG, pod nazivom CineBeam Qube, je neverovatno moćan a pritom i neverovatno moderan.

15.01.2024 Tehnika

Motorola predstavlja svoje nove pametne telefone inspirisane bojom godine

Kroz ovu inovativnu saradnju, Motorola želi dublje povezati korisnike s njihovim uređajima, nudeći im ne samo tehnološke karakteristike, već i emocionalno zadovoljstvo kroz estetik...

12.01.2024 Tehnika

LG PuriCare AeroFurniture: za sve koji žele da ubrizgaju malo stila u svoju svakodnevnicu

Postižući savršenu ravnotežu između funkcionalnosti i naprednog dizajna, napredni prečišćivač vazduha omogućava visokokvalitetnim kućnim aparatima da uzdignu umetnost življenja zas...