Aria je hibridni prečišćivač vazduha inspirisan NASA-om i da, potreban vam je!

I ne samo što je inspirisan NASA-om, ovaj maleni hibridni prečišćivač vazduha uklanja 99% zagađivača iz vašeg doma!

Vazduh koji udišemo postaje opasan iz dana u dan. Polako ali sigurno postaje važno da kod kuće imamo hibridni sistem za prečišćavanje vazduha. Aria je upravo jedan takav sistem koji je u stanju da detektuje sve zagađivače vazduha u zatvorenom prostoru. Da budemo precizniji, on ne samo da savršeno identifikuje, već i eliminiše 99% zagađivača.

Inspirisani NASA-inim izveštajem o prirodnoj snazi korena biljke, dizajnerski tim Aleksandera Mateckog i Januša Skierkovskog razvio je ovu hibridnu tehnologiju za prečišćavanje vazduha. Fizička struktura ovog prečistača vazduha je cilindričnog oblika i podeljena je na dva dela. Donja polovina cilindra je odgovorna za proces prečišćavanja, dok gornja polovina čini glavno postrojenje.

photo: indiegogo

Donja baza ima ekran osetljiv na dodir koji vam daje detaljne informacije o kvalitetu vazduha, temperaturi i vlažnosti, dok gornju polovinu čini rezervoar vode koji automatski hidrira tlo.

Aria koristi više senzora za praćenje vašeg okruženja, a u svakom trenutku možete isprobati Arijinu sopstvenu aplikaciju ili čak kontrolisati prečišćivač preko glasovnog asistenta na telefonu. Prečišćivač vazduha je savršeno prikladan da funkcioniše kao nekakva autentična saksija i kao što i sami možete videti na priloženim fotografijama – sasvim prirodno se uklapa u vaš enterijer.

photo: indiegogo

Što se funkcionisanja prečišćivača tiče, Aria je obložena sa više filtera. Vazduh prolazi kroz all-in-one jonizator, HEPA i filter sa aktivnim ugljem na dnu vertikalne strukture, gde se susreće sa UV filterom koji je odgovoran za eliminisanje zagađivača. Jonizator je odgovoran za uništavanje zagađivača i proizvodnju svežeg mirisnog vazduha.

U svojoj završnoj fazi, kada vazduh dospe do korena, aktivira se prastari prirodni proces poznat kao bio-remedijacija koja uništava zagađivače u zemljištu, pretvarajući ih u hranljive materije za biljku.

Povezane teme