Analogni radio ili ukras savršen za dekorisanje u minimalističkom stilu?

Ovaj analogni radio neodoljivo podseća na minimalni ukras i služi kao dokaz da se moderna tehnologija savršeno stapa sa našim enterijerima...

Skoro svakog dana smo iznenađeni nekim inovativnim tehnološkim trendovima i genijalnim dizajnom proizvoda. Takođe, iz dana u dan otkrivamo neke stare, nepravedno zaboravljene predmete koji nas podsećaju na stara dobra vremena kada je život bio jednostavan a proizvodi još jednostavniji. Imajući sve ovo u vidu, dizajneri Fabio Verdeli, Manuel Frasson i Alice dal Verme kreirali su „La Moderna“ - ljupki analogni radio skriven u minimalnom obliku ornamenta.

Radio ima keramičke i bakarne akcente sa četiri male uske šipke koje vire iz njegove glavne osnove, dajući utisak jedinstvenog i intrigantnog ukrasa. Ali ove šipke zapravo imaju mnogo značajniju funkciju od puke dekorativne - one su pametna zamena za tradicionalne brojčanike i dugmad koja se nalazi u radiju. Drugim rečima, uvijanjem ovih šipki vi zapravo hvatate željenu frekvenciju a takođe menjate i jačinu zvuka.

Kao što i sami možete videti, radio je oblikovan kao elegantna kocka, sa zvučnikom skrivenim ispod glavne perforirane osnove. Svi ostali dodatni delovi i karakteristike tradicionalnog radija su eliminisani iz La Moderne, stvarajući proizvod sa „nežnom estetikom“, kako bi se dokazalo da se savremena tehnologija zaista može neprimetno i harmonično stopiti sa enterijerom našeg životnog prostora.

Ovaj originalni radio dolazi u dve varijante – jedna od njih se može postaviti horizontalno, kako bi interfejs bio vidljiviji i pristupačniji kada se postavi na sto ili bilo koju drugu ravnu površinu. Dostupan u belim i koralnim tonovima, La Moderna je vrhunski primer 'skrivene tehnologije', gde je prava funkcionalnost uređaja suptilno skrivena u minimalnom i nežnom dizajnu.

Izvor: yankodesign

Povezane teme