Želite dvorište u mediteranskom stilu? Ništa lakše!

Pravljenje vrta, bašte ili jednostavno dvorišta u mediteranskom stilu nikad nije bilo lakše!

Sa dolaskom lepših dana, svi mi razmišljamo o sledećem koraku kada je uređenje bašte, odnosno dvorišta u pitanju. Za mnoge od nas bašte baš i nisu omiljeno mesto tokom jesenjih i zimskih meseci, ali sa dolaskom proleća i leta stvari se bitnije menjaju. Iako zima još uvek nije zvanično završena, dobro je na vreme razmišljati o promeni izgleda bašte, posebno ukoliko ste se već odlučili da joj u narednim mesecima date malo mediteranskog šmeka.

Postoji nešto neodoljivo u mediteranskim baštama koje često dolaze sa ležernim glamurom i opuštenom elegancijom. To ih čini jednim od najugodnijih i najzanimljivijih stilova bašte koje možete izabrati za svoje imanje.

Ako ste nekada bili u mediteranskoj bašti, sigurni smo da u svojoj glavi već imate adekvatnu asocijaciju odnosno osnovne karakteristike ovog stila. Primera radi, prostori za sedenje u hladovini koji su savršeni za organizovanje nedeljnog ručka ili večere sa dragim prijateljima, mirisno bilje, lepi i šareni cvetovi uredno raspoređeni svud po dvorištu.

Sve su ovo stavke koje uz samo malo kreativnosti možete sa uspehom iskoristiti i u svojoj gradskoj bašti, pa vam zato u nastavku ovog teksta donosimo pet osnovnih saveta kako da unesete malo mediteranskog duha u svoj eksterijer ovog leta...

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme