Sve tajne dekorisanja doma biljkama

Sve više smo svedoci kako zelenilo postaje sastavan deo naših domova. Zapravo, neminovno je da je vrtlarstvo trenutno jedan od glavnih trendova u uređenju eksterijera, ali i enterijera.

Ovo povećano okruženje biljkama je zasigurno sjajan način da malo predahnemo od svega modernog i urbanizovanog, i da pokušamo da živimo što više u skladu sa prirodom. Tako da se nadamo da će ovaj trend biti moderan zauvek!

Jer pogodnosti biljaka u enterijeru su brojne. Ne samo da ulepšavaju naš životni prostor, već prečišćavaju kiseonik, a kako je jedna norveška studija pokazala, biljke umanjuju prehlade, upalu grla i kašlja.

Biljke su odličan način da dekorišete svoj enterijer, posebno ako je isti uređen na minimalistički način. Sve što treba da uradite je da pronađete neke zanimljive saksije ili vaze, i za tren ćete imati potpuno drugačiju unutrašnjost.

U slučaju da ipak niste spremni da brinete o nekim zahtevnim biljkama, onda se odlučite za bambus ili terarijum koji će se pretežno sastojiti od mahovine, koja podjednako lepo izgleda, a ne zahteva posebno održavanje.

Kako da napravite terarijum, saznajte OVDE.

Kada ste odabrali biljke i saksije, imajte na umu jedan trik zvani – ogledalo. Ako postavite biljke ispred ogledala, znajte da će ono reflektovati više zelenila u prostoru. Posebno će biti interesantno ako dodate neke okrugle elemente.

Još jedna ideja je da kuhinju upotpunite začinskim biljem. Ne samo da će sve predivno mirisati, i da će izgledati prelepo, već ćete moći i da ih koristite u kuvanju s vremena na vreme.

S.B.

Photo: Pinterest.com

Povezane teme