Neka stara guma postane džinovski novogodišnji ukras u vašoj bašti!

Ne bacajte svoje stare gume! Umesto toga, transformišite ih u božićne džinovske ukrase koji nikoga u vašoj okolini neće ostaviti ravnodušnim!

Ukoliko u svojoj garaži imate gomilu guma sa kojima jednostavno ne znate šta da radite, evo idealnog uradi-sam projekta koji će pomoći da vaše dvorište u predstojećim prazničnim danima naprosto zablista. Najbolja stvar u vezi ukrasa od gume jeste u tome što su jeftini i prilično jednostavni za pravljenje, a fenomenalno “podnose” gotovo sve oblike i boje.

Ukrasi koje danas delimo sa vama se mogu napraviti za samo jedan dan, s tim što morate uzeti u obzir vreme za sušenje guma nakon detaljnog pranja i farbanja. Za izradu džinovskog ukrasa od gume biće vam potrebna jedna stara guma, dekorativni sprej, šperploča, limenka, lepak, i aplikacija u vidu velike pahuljice, a dodatno biste mogli nabaviti i malene bele kuglice kako bi ukras delovao što primamljivije. Od alata vam je potrebna bušilica a toplo preporučujemo da šperploču isečete u nekoj profesionalnoj radnji, što zbog bezbednosti (ubodne testere mogu biti komplikovane za rad u kućnim uslovima), što zbog vernijeg prikaza dimenzija.

Za početak se uverite se da je vaša guma savršeno postavljena na odabrani komad šperploče i olovkom ocrtajte unutrašnjost gume na nju. Ne mora da bude savršeno, dovoljno je samo da pratite oblik kako biste kasnije dobili šperploču koja adekvatno prijanja površini gume.

Obavezno izmerite i uporedite veličinu kruga sa gumom pre sečenja, za svaki slučaj. Nakon što dobijete svoj savršeni krug od šperploče, biće vam potreban lepak (ili silikon) kako biste je pričvrstili na gumu.

Nakon što se uverite da je vaša dobijena konstrukcija čvrsta i izdržljiva, vreme je da krenete sa farbanjem gume. Izaberite rust-oleum vodootporni sprej koji ostavlja lep satenski finiš, a za boju gume odaberite što živahniju nijansu crvene.

A da bi vaš džinovski ukras bio što verodostojniji, za kraj će vam trebati i stara limenka koja će poslužiti kao ukrasna kapica. Za početak, prepolovite svoju limenku a zatim izbušite dve rupe sa obe strane dna konzerve i provucite kroz krugove duge komade žice.

Preokrenite svoju limenku i uvrnite dve žice iz kruga zajedno. Nakon toga, potrebno je samo da ovaj deo ukrasa ofarbate metalik srebrnom bojom i nanesete na gumu. Izbušite dve rupe na vrhu gume na udaljenosti od oko 10 cm, a zatim ubacite dve žice i uvrnite ih kako bi se dobro učvrstile na gumu.

Na kraju vam ostaje da svoju ukrasnu gumu dekorišete na sledeći način: zalepite neki novogodišnji ili božićni motiv na prednji deo gume i potrudite se da budete što kreativniji.

Slobodno možete slediti dizajn koji vidite na slici, ali svakako možete odabrati i nešto što vas i vaše najmilije asocira na novogodišnju idilu.

Izvor: lilyardor.com

 

Povezane teme