Bašta spremna za lepo i sunčano vreme: evo par trikova koji vam mogu pomoći da ovog leta uživate u svom otvorenom prostoru

Letnja bašta je savršeno mesto za opuštanje i uživanje sa porodicom i prijateljima u sunčanim danima. 

Kada kažemo letnja bašta, mislimo pre svega na prostor koji vam omogućava da se opustite i uživate u prirodi, dok istovremeno možete provoditi kvalitetno vreme sa ljudima koje volite. Drugim rečima, letnja bašta predstavlja oazu mira i opuštanja u kojoj možete da se udobno smestite sa svojim najdražima, uživate u suncu i svežem vazduhu i napunite svoje baterije. Kada je dobro osmišljena, ova zona postaje produžetak vašeg doma i omogućava vam da uživate u prirodi bez napuštanja svojih udobnih prostorija.

Dizajniranje lepe, udobne i dobro osmišljene letnje bašte zahteva pažljivo planiranje, ali i stručno znanje. Važno je odabrati pravi nameštaj, biljke i ukrase koji će se uklopiti u okolinu i stvoriti prijatnu atmosferu. Bez obzira da li želite da vaša letnja bašta bude savremena ili rustična, možete da stvorite ambijent koji će oduševiti sve vaše goste.

Osim estetike, važno je razmisliti i o praktičnim aspektima letnje bašte. Treba voditi računa o zaštiti od sunca i kiše, odgovarajućem osvetljenju i funkcionalnom rasporedu nameštaja. Sve ove stvari će vam pomoći da uživate u letnjim danima na najbolji mogući način.

Ukoliko ste spremni da krenete u avanturu zvanu "savršeno dizajnirana letnja bašta", pročitajte ostatak teksta i pronađite neke korisne savete i ideje.

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme

09.02.2024 Moj vrt

10 načina da oživite jednoličnu betonsku terasu

Beton predstavlja jeftin i izuzetno prilagodljiv materijal za dvorište, sposoban da preuzme različite oblike i odgovori na raznovrsne dizajnerske izazove.

06.02.2024 Moj vrt

Cveće otporno na mraz: kako ulepšati dvorište tokom hladnih meseci?

Osvežite svoj vrt i uživajte u prelepim cvetovima čak i kada se temperatura napolju spusti ispod nule.

03.02.2024 Moj vrt

Ključne karakteristike svakog dobro dizajniranog otvorenog prostora

Dizajn moderne terase nije samo puko stvaranje prostora za odmor, već pravo umetničko delo koje reflektuje stil i životni pristup domaćina.

31.01.2024 Moj vrt

Iskoristite svaki centimetar svog prostora - bilo da je to terasa, trem ili balkon!

Možda jeste još uvek hladno ali to ne znači da naše terase trebaju biti prazne, dosadne, beživotne.

28.01.2024 Moj vrt

Za vašu inspiraciju: 15 prelepih krovnih terasa

Terase na krovovima zgrada su nešto što se ne sreće tako često i upravo su zbog toga pravi izazov za dizajnere eksterijera.

25.01.2024 Moj vrt

Inspirativne ideje za uređenje kamenih bašti

Ideje za kamene bašte postaju najinteresantnija rešenja koja vredi primeniti na vaš vrt i dvorište vašeg doma, kako biste učinili da ono izgleda mnogo prirodnije.

22.01.2024 Moj vrt

Predviđanja baštenskih trendova za 2024. godinu

Želimo da naše bašte budu produžetak naših domova, mesto koje se oseća prijatno i gostoljubivo, i utočište koje nas povezuje sa prirodom i pomaže nam da se osećamo mirno i staložen...

19.01.2024 Moj vrt

Za vašu inspiraciju: 15 prelepih balkona i terasa u neutralnom dekoru

Neutralne boje ne treba posmatrati kroz prizmu jednoličnosti, jer one su sve samo ne dosadne. Nenametljive su i ne opterećuju misli, zbog čega su toliko poželjne naročito tokom let...

16.01.2024 Moj vrt

Prednosti korišćenja sitnog šljunka u dizajnu dvorišta

Šljunak je popularan među vlasnicima kuća sa dobrim razlogom. Postoji mnogo prednosti i pogodnosti za korišćenje ovog malog kamenja za terase i šetališta.

13.01.2024 Moj vrt

Vrt u spavaćoj sobi: ovih 6 biljaka se odlično snalazi u vašem prostoru za odmor

Ako stavite biljke u svoju spavaću sobu, samo treba da odaberete prave i da se uverite da dobiju negu koja im je potrebna.

10.01.2024 Moj vrt

8 proverenih saveta za negu sobnih biljaka tokom zime

Bez promene rutine nege, vaše najbolje namere - kao što je održavanje tla vlažnim - mogu dovesti do toga da listovi vaših biljaka pojačano opadaju ili jednostavno nestanu preko noć...