Zavirite u Amara hotel na Kipru - mesto stvoreno za večnost

Hotel čije ime potiče od drevne grčke reči “amarantos” što u prevodu znači večni, svakako pretenduje da postane jedno od najomiljenijih mesta za opuštanje i uživanje bar kada je Kipar u pitanju.

Amara je zaista mesto koje poziva posetioce na beskrajno uživanje i apsolutnu udobnost te blagostanje bez kraja. Pored luksuznih spavaćih soba i ekskluzivnih apartmana sa pogledom na more, hotel ima i spa kao i sportski centar, bazene (od kojih jedan sa vodopadom) i prvoklasne restorane.

Ono što je verovatno najfascinantnije u vezi ovog hotela jeste njegova neverovatna lokacija koja gostima omogućava užitak u nepreglednom prostranstvu horizonta kome se mogu diviti iz svakog apartmana okrenutog prema moru. Svaka soba ima pogled na Mediteran, i sa tim, kažu domaćini, nema kompromisa.

Dupleks apartmani na krovu su ko stvoreni za parove – imaju privatan bazen, ležaljke i skrivenu trpezariju. Tri bazena, od kojih se jedan zagreva u zatvorenom kao i bazen sa slanom vodom samo za odrasle, takođe je okrenut ka moru, dok je glavni beskonačni bazen obložen mozaikom i poseduje odvojeni deo za najmlađe.

Valja pomenuti da hotel ima i svoju "banju" koja ima nekoliko soba za lečenje i opuštanje. Tu su još i frizerski salon, berbernica, fitnes & joga centar i bar sa sokovima, a preporuka domaćina je svakako uživanje na jednoj od staklenih terasa koje pružaju najbolji pogled na obalu.

Još jednom valja pomenuti da je za ovaj božanstveni ugođaj kada je glavni bar, restoran, odabir baštenskog nameštaja i osvetljenja u pitanju zadužen Ethimo, na čelu sa svojim glavnim dizajnerom Patrikom Norguetom.

Photo: Cavalleri / mrandmrssmith

Povezane teme