Poznat po svojim bajkama, zidnim satovima i mračnim misterioznim šumama, planinski venac Švarcvald (Crna Šuma) u jugozapadnoj Nemačkoj, takođe predstavlja rodni kraj jednog od najstarijih kuhinjskih brendova...
Brend Gaggenau je startovao pre više od tri veka u rudarskom gradu i istorijski siromašnom farmerskom regionu, kojim su vladale aristokrate zainteresovane za stvaranje raznovrsnije lokalne ekonomije. Do kasnog 19. veka, Gaggenau je doživeo razvoj od malog i skromnog porekla do proizvođača kompleksne farmerske mašinerije. Tada je nastala inžinjerska moć ovog proizvođača tehničkih uređaja, postavljajući temelje za dalje ustoličavanje njegovih proizvoda među ostalim vrhunskim imenima u svetu do današnjeg dana. Ostalo je, možemo slobodno reći, istorija.
Nije previše kompanija doživelo svoj 333 rođendan, a tokom 2016. godine, Gaggenau je svoj proslavio otvaranjem neverovatnog restorana u Njujorku. Nemački dizajner Hendrik Miler, transformisao je umetničku galeriju u veoma impresivni ugostiteljski objekat koji može primiti 48 veoma srećnih gostiju, dočekavši ih sa prefinjenom kuhinjom, kreiranom od strane vrhunskog glavnog kuvara Daniela Huma, zaduženog za Eleven Madison Park, NoMad New York i NoMad Los Angeles objekte. Maja ove godine, ovaj više puta nagrađivani tim predstavio je novu impresivnu instalaciju u starom napuštenom losanđeleskom stovarištu i daleko većoj, dramatičnijoj formi.
Nazvan po godini osnivanja kompanije Gaggenau, Restaurant 1683 unosi nešto više misterije Švarcvalda u poznati modni distrikt Los Anđelesa. Strateški postavljeno osvetljenje obasjava grane velikog drveća u punoj skali, radi stvaranja efekta šumske zime pod sjajem mesečine. Male drvene strukture pojavljuju se u pozadini kućama nalik, nudeći intimni doživljaj večere, tokom koje gosti mogu uživati u neverovatnim jelima, tradicionalne nemačke, ali i inostrane kuhinje, okruženi vencima belog luka, sa grilovanim puževima i morel pečurkama, ali i piletini pečenoj sa koprivom i mladim krompirom, između ostalog.
N.Đ.
Izvor: Dornob