Zakoračite u univerzum starinskog šarma i moderne privlačnosti

Više slika

Više slika

Nekada istorijsko imanje ispunjeno prirodnom lepotom, transformisano je u Hotel Lilien, veličanstveno odmaralište koje će vam pomoći da se ponovo povežete sa prirodom i sa samim sobom...

Lot Boys Hospitality grupa, koja je bila zadužena za transformaciju ovog imanja, primetila je njegov sirovi potencijal: "Mi smo dizajnerski tim, supružnici, i preselili smo se u Katskils sa našim dvogodišnjakom na pet meseci, kako bismo na vreme završili ovaj projekat", kako kaže Lija Harmak, vlasnica Field Theory Design studija. Sveukupno, ovaj projekat je završen za oko osam meseci, oslanjajući se većim delom na lokalne majstore koji su radili na restauraciji. "Imali smo neverovatan tim ljudi, koji su nam omogućili i pomogli da rešimo sve probleme sa kojima smo se susreli u radu, a koji bi inače bili zastrašujući", objašnjava Lija.

Tokom rada na uređenju enterijera, Lija je bila svesna da kašnjenja u proizvodnji novih komada, povezana sa pandemijom koronavirusa koja odbija da napusti određene delove sveta, označava da su vintage komadi njihova najbolja opcija, koja je bila savršeno usklađena sa njihovim naporima umanjenja uticaja na životnu sredinu i prirodno okruženje. S tim na umu, ona je odabrala ikonične ležaljke sa sredine prošlog veka koje su nastale kao delo Marsela Brojera, Misa van der Roa i Frenka Albinija, a one su se savršeno uklopile sa viktorijanskim klupama i ručno tkanim persijskim tepisima.

Kada se radi o umetničkim akcentima, tim je koristio lokalne proizvođače, što je kao rezultat dovelo do osnivanja zvaničnog programa rezidencijalnih umetnika hotela: "Veoma smo uzbuđeni što sarađujemo sa grupom talentovanih umetnika iz Njujorka i regiona, uključujući Džesi Mordin Jang, Emili Džonston i Erin Roberts. Sva umetnička dela će biti predstavljena u stilu hotelske galerije, što će gostima pružiti priliku da kupe komad koji žele i odnesu ga svom domu", objašnjava Lija.

Kada se radi o iskustvima gostiju, vlasnik hotela, Dejvid Harmak kaže da nikada nije planirao da drži govor dobrodošlice, već da svaki interakciju sa njima prilagodi situaciji kako bi svaka osoba koja poseti ovaj hotel doživela najbolje moguće i personalizovano iskustvo. "Pre nekoliko dana, sa jednom gošćom koja je kasno pristigla, razgovarao sam o večeri. Ponudio sam joj da ostavimo kuhinju da otvorenu do kasno, kako ona i njeni saputnici ne bi ostali gladni kada dođu. Kada se radi o dizajnu, težimo da postavljamo visoka očekivanja, budući da glavna građevina hotela datira iz 1890ih godina, dok su sve sobe dekorisane moderno i privatno, sa direktnim izlazom u eksterijer. Nudimo besplatne vođene šetnje prirodom, u pratnji našeg menadžera za iskustvo gostiju, koji je živeo u džunglama Paname tokom šest godina i zaista je pun neverovatnih priča koje rado deli sa onima koji su zainteresovani da ga saslušaju".

Kreiran za sve one koji žele da se udalje od svakodnevice i prepuste čarima prirode i nekog sasvim drugačijeg načina života, Hotel Lilien je idealno mesto za usporavanje tempa, uživanje u sjajnim obrocima i povezivanje sa prirodom.

Povezane teme

08.04.2024 Lifestyle

Dočekajte proleće u najlepšim hotelima Grčke

Svaki od ovih njih nudi jedinstveno i nezaboravno iskustvo, spajajući grčko gostoprimstvo sa luksuznim sadržajima i zadivljujućim okruženjem, što ih čini idealnim izborima za prole...

05.04.2024 Lifestyle

Za ručak sa stilom: restoran koji izgleda kao kraljevska dnevna soba

Restoran La Panthera je više od restorana - to je iskustvo koje pruža spoj luksuza, elegancije i prirode, stvarajući oazu evropskog šarma u srcu Indije.

02.04.2024 Lifestyle

Dobrodošli u Xique, elegantan hotel inspirisan lokalnom estetikom

Ovo magično mesto nastoji da spoji opuštanje, harmoniju sa okolinom, očuvanje kulture, društveni i ekonomski razvoj i arhitektonski izraz.

30.03.2024 Lifestyle

Vodimo vas u najšareniji hotel na svetu: Salut Maroc!

Fuzija tradicionalnih marokanskih elemenata, poput šarenila pločica i islamskih uzoraka, sa modernim dizajnom nameštaja stvara atmosferu koja oduzima dah.

27.03.2024 Lifestyle

Rajski kutak Halkidikija: očaravajući hotel Kappa Resort

Smešten među bujnim mediteranskim zelenilom, ovaj hotel odiše elegancijom i udobnošću, pružajući gostima nezaboravan doživljaj odmora.

24.03.2024 Lifestyle

Brutalizam u svom najboljem izdanju: restoran koji vam daje osećaj da ste na obali mora

Restoran omogućava širok pogled na izvanredan pejzaž zaliva Santander, i daje osećaj da ste na moru.

21.03.2024 Lifestyle

Nayara Bocas del Toro: predivan primer opuštajuće inovacije i bezvremene elegancije

Smešteni tamo gde su tirkizne vode tople tokom cele godine, možete uživati u beskrajnim avanturama ili se jednostavno prepustiti relaksaciji.

18.03.2024 Lifestyle

Bvlgari Tokio: savršen spoj italijanske elegancije i japanske tradicije

Doživite vrhunski luksuz i besprekornu uslugu u Bvlgari hotelu gde se savremena elegancija sastaje s bezvremenskom klasikom, stvarajući nezaboravno iskustvo koje će očarati i najza...

15.03.2024 Lifestyle

Očaravajući hoteli sa najlepšim pogledom na netaknutu prirodu

Bilo da se probudite uz zalazak sunca nad horizontom okeana ili posmatrate svetlost grada koja blista ispod vas, savršen pogled iz hotelske sobe može oplemeniti svaki trenutak vaše...

12.03.2024 Lifestyle

Otkrijte čari Venecije kroz luksuzno iskustvo boravka u jednom od njenih prefinjenih hotela

Venecijanski luksuzni hoteli ne samo da pružaju izvanredan smeštaj već su i sami deo istorijskog nasleđa, uronjeni u raskošnu arhitekturu i bezvremensku eleganciju grada.

09.03.2024 Lifestyle

Restoran Santomate ističe lepotu lokalnih zanata i istorijsku arhitekturu

Unutrašnjost restorana Santomate odiše paletom boja inspirisanih lokalnom glaziranom grnčarijom, sa nijansama zelene, plave i žute.