Za sve sa istančanim ukusom: mali hotel prepun velikih stilskih detalja

Više slika

Više slika

Osnovni cilj arhitekture i enterijera bio je očuvanje postojećeg stila prvobitne kuće, uz otvaranje prostora za prirodno osvetljenje i ventilaciju.

Nekretnina, koja se nalazi u istorijskom centru grada Oaksake, je zgrada iz 1960-ih sa jasnim Art Deco stilom koji je prisutan svuda. Prvobitno, zgrada je imala samo jedan sprat sa tri stana, koji su godinama služili kao prostor za različite poslove u užurbanoj prestonici države. Andres Gomez, sadašnji vlasnik butika hotela Majagua, imao je viziju da preuredi imanje i pretvori ga u butik hotel sa 14 soba, sa konceptom koji se izdvaja od trenutnog smeštaja dostupnog u gradu.

Adaptirajući postojeće prostore koliko god je to moguće i sa jasnim ciljem da zadrži suštinu originalne kuće i podari joj savremeni ambijent dobrodošlice, arhitekta Daniela Jara je preispitala strukturu zgrade kombinujući tri stana (koji su imali isti raspored) dugim hodnikom od ulaza, dodavanjem drugog sprata i otvaranjem pet prostora sa velikim metalnim prozorima radi poboljšanja osvetljenja.

Za renoviranje zgrade u kojoj se sada nalazi Majagua Hotel Boutique, implementiran je savremeni dizajn koji zadržava originalni Art Deco stil. Odabrana je i specifična paleta materijala kako bi se obezbedio kontinuitet kroz prostore hotela, sa definisanim, minimalističkim stilom koji izbegava jake kontraste između boja i tekstura. Materijali odabrani da ožive unutrašnje prostore u Majagui uključuju crno-bele podove od teraca; crni recinto kamen na otvorenim terasama; i podove od evropskog hrasta u sobama koji pružaju osećaj topline.

Najveći izazov je bio adaptacija zgrade novom, proširenom arhitektonskom programu koji je takođe ispunjavao stroge smernice Nacionalnog instituta za umetnost i istoriju. Inženjerski projekat je stvorio efikasnu i bezbednu lokaciju kako u pogledu strukture tako i u pogledu korišćenja resursa. Dizajn projekta nastojao je da naglasi najizrazitije elemente rada zanatlija Oaksake, na uravnotežen način koji izbegava prezasićenost boja i tekstura.

Osnovna ideja iza dizajna Majagua hotela bila je da se stvori prostor koji, uz pomoć arhitekture, prenosi osećaj ulaska u staru kuću iz kvarta u Meksiko Sitiju. Ovo nudi prepoznatljivu perspektivu živopisnim zgradama u kolonijalnom stilu koje dominiraju u gradu. Najistaknutiji dekorativni elementi u hotelu su tekstil posteljine, koje su različite u svakoj sobi, i jastuci u obliku divljih životinja koje su kreirale lokalne žene zanatlije.

Rasuti po hotelu i u svakoj sobi su predmeti nameštaja iz raznih delova sveta, uključujući Aziju, Afriku i Evropu, svaki pažljivo odabran od strane dizajnera enterijera Edumea Esponde.

Povezane teme

16.05.2024 Lifestyle

Luksuzno grčko odmaralište na smaragdnom brdu

Pratite tragove slavnih gostiju i prepustite se neizmernom uživanju u ovom raskošnom odmaralištu, gde se privatni bazeni stapaju s plavetnilom najvećeg zaliva u Grčkoj.

13.05.2024 Lifestyle

Dragulj Dubaija: hotel sa tri lica koji odiše drevnom elegancijom

Sa preko 25 godina prisustva, One&Only Royal Mirage je legenda u svetu Dubaija - mesto koje odiše drevnom elegancijom, a sve to na prvi pogled ne biste mogli ni da zamislite.

10.05.2024 Lifestyle

Four Seasons Resort Sejšeli: vaš privatni raj na bujnom koralnom ostrvu

Odmaralište Four Seasons Resort na ostrvu Deroš u svojoj ponudi ima prelepe rustične vile ali i apartmane u kojima ćete se osećati kao da ste konačno pronašli svoj mir i rešili sve...

07.05.2024 Lifestyle

Centara Reserve Samui: oaza luksuza na netaknutim obalama Tajlanda

Centara Reserve Samui se ponosi kolekcijom pažljivo dizajniranih vila i apartmana, od kojih je svaka osmišljena da pruži maksimalnu udobnost i privatnost gostima.

04.05.2024 Lifestyle

Corfu Imperial Grecotel Beach Luxe Resort: rajski kutak luksuza na ostrvu Krf

Poznato po svojim raskošnim sadržajima, besprekornom uslugom i zadivljujućem okruženju, ovo odmaralište mami putnike koji traže bekstvo od svakodnevnice. Od trenutka kada gosti kro...

01.05.2024 Lifestyle

Hilton Amingiri: luksuzno odmaralište za nezaboravnu porodičnu avanturu

Zahvaljujući svojoj idealnoj lokaciji i neograničenom izboru aktivnosti, ovaj raj na zemlji (u pravom smislu te reči!) nudi sve što vam je potrebno za nezaboravnu porodičnu zabavu.

28.04.2024 Lifestyle

Otkrijte očaravajući svet hotela Crillon Le Brave u samom srcu slikovite Provanse

Ovaj očaravajući butik hotel nudi gostima nezaboravno iskustvo, spajajući istorijski šarm sa modernom elegancijom u okruženju koje oličava suštinu života ovog, gotovo nestvarnog, d...

25.04.2024 Lifestyle

Nova spa oaza u Rumuniji i jedna od najlepših u Evropi

Rumunija od ove godine poseduje jedno od najlepših odmarališta na svetu i malo arhitektonsko čudo pod nazivom Therme Bucharest, koje se nalazi na samo deset minuta udaljenosti od n...

24.04.2024 Lifestyle

Prolećni porodični odmor u zagrljaju netaknute prirode

Prvomajski i uskršnji praznici su nam pred vratima...

19.04.2024 Lifestyle

Da li biste se kupali u bazenu na litici stene?

Wanna Jungle Pool Bar je neverovatna destinacija koja vam omogućava da se kupate u prelepom bazenu na ivici stene

16.04.2024 Lifestyle

Otvoren prvi luksuzni Versace hotel u Aziji

Prvi luksuzni hotel čuvenog brenda u Aziji, Palazzo Versace Macau uspešno spaja klasične uticaje barokne i antičke grčke arhitekture, pod kreativnim nadzorom Donatele Versaće.