Za pametnog čoveka i boks za konje može postati dom

Namerno nismo želeli da iskoristimo izraz “konjska kola” jer znamo šta biste odmah imali u glavi.

Iako je svakako reč o točkovima i konjima, ova priča ima jako zanimljiv početak. Radi se o kamionu iz 1989. godine, takozvanom boksu za konje pod nazivom Helga, koji je prilagođen tako da više u njemu ne borave konji već ljudi. I to sasvim opušteno jer, kao što ćete i sami videti, ovaj neverovatan interijer je ispunjen najlepšim prirodnim drvetom i dizajniran tako da sve ono što se na prvi pogled čini maleno i tesno zapravo dobija jednu sasvim novu dimenziju.

Za ovu pokretnu kuću se sa sigurnošću može reći da je napravljena od nule, U potpunosti je skinuta kutija, drvo je rendano do iznemoglosti a svi okviri su prebojeni. Uz dodatak puno inženjeringa i prilagođavanja napravili su jedno krajnje čarobno mesto gde se vlasnik zaista i oseća kao apsolutni domaćin i to gde god da se parkira.

Unutar kuće se nalazi potpuno opremljena kuhinja koja sadrži šporet, mini frižider i puno ormarića. Preko puta kuhinje nalazi se peć na drva plus solarni uređaji, voda, baterija i uređaji za merenje opterećenja. Rustikalno kupatilo se može pohvaliti jednostavnim tušem i toaletom za kompost. U nastavku doma se nalaze rvostruka sedišta koja ujedno predstavljaju i mesta za skladištenje, a tu su čak i stepenice koje vode do kreveta smeštenog na spratu.

Detalji ovog doma su jednostavno zapanjujući. Primera radi, prostor za spavanje bi se činio prilično mračnim i skučenim s obzirom da je i sam uokviren granama drveća, ali se i tu pristupilo krajnje originalnom rešenju – izgradnji krovnih prozora koji su umnogome osvežili čitavu atmosferu. I kao da to nije dovoljno, krov ovog kamiona se dodatno može pretvoriti u veliku palubu za zabavu.

Impresivno, zar ne?

Izvor: countryliving

Povezane teme