Šangajski dizajnerski studio Kokaistudios, dizajnirao je Y2C2 projekat, predivni restoran u Kini…
Lokacija projekta je veoma neobična za fini restoran. Nalazi se u starom skladištu na južnom delu sa pogledom na Huangpu reku. Enterijer karakteriše predivni kontrast tradicije i inovacije, nalik na harmonični ples jinga i janga, sa odabranim kineskim dekorativnim elementima, stopljenim sa savremenim i futurističkim elementima dizajna.
Svi prostori su kreirani na inovativan način, od samog ulaska u restoran, gde je dramatični i futuristički lobi dekorisan kontrastnim elementima kineskih fioka, do prostora dva bara, dve prilagođene stanice gde gosti dobijaju molekularni koktel dobrodošlice ili tradicionalni čaj. Barovi su dizajnirani kao kontrast tradicije i inovacije, balansirani na centru hipnotički okruglog stola, koji nudi besprekidni pogled na bunar bez dna, a kompletiran je neočekivanim prisustvom dva stara kineska tricikla.
Trpezarijski prostor napravljen je na neobičan način, okruživanjem centralnog prostora sa pogledom na reku podignutim platformama, gde je kreirana serija privatnih prostora za jelo, što je rešenje za očuvanje privatnosti gostiju, sa mogućnošću posmatranja predivnih panorama.
Otvoren prostor za ručavanje je zamišljen kao fleksibilan otvoren prostor, sa mešavinom banket mesta, koja omogućavaju privatnost klijentima i otvorenim pogledom na kuhinju gde kuvari pripremaju konačnu prezentaciju svojih kulinarskih dela.
Veliki prostor za ručavanje uokviren industrijskim betonskim stubovima skladišta i rešetke na plafonu, osmišljen je sa pogledom na glavnu dizajn karakteristiku ovog restorana, jedinstvenu instalaciju lampiona gde su dizajneri aplicirali široku sliku starog Šangaja, dizajn koji karakteriše raspoloženje celog restorana, a istovremeno dodaje malo oštru i pomalo seksi notu, tipičnu za VOL kompaniju.
I sve privatne sale sa pogledom na reku su zamišljene kao dijalog između ovog inovativnog okruženja i prethodnog Tan Wai Lou restorana, koji Kokaistudios uradio za VOL pre deset godina u UNESCO nagrađivanom projektu koji su razvili na Bundu. Isto ikonično svetlo koje je dizajnirao Mariano Fortuni za Tan Wai Lou je u kombinaciji sa novim svežim okruženjem koje je projektovano sa šarenilom tradicionalne kineske veštine, stvarajući elegantno, ali u isto vreme oštro raspoloženje kao pozadinu za stvaranje inovativne hrane na ovakvom mestu.
Kako bi kompletirali dizajn, u toaletima su korišćene velike grafike i mali detalji na veoma razigran način, doprinoseći kreiranju putovanja koje će vam ostati urezano u sećanje do kraja vašeg života.