Tropski raj u napuštenom hangaru

Topli dani su već tu, zato na vreme sebi obezbedite savršen odmor…

Toplo vreme i leto nas uvek asociraju na more, plaže, bazene i neograničeno uživanje pod suncem. Pored onih standardnih i svetski poznatih mesta za uživanje u bezbrižnoj zabavi na toplom, neka mesta su skrivena od očiju onih koji nisu voljni da istražuju. Ipak, oni uporni i radnoznali mogu saznati sve.

Šta biste rekli na činjenicu da na 20 km od Berlina postoji ogromni hangar za avione, koji više nije u upotrebi? Verovatno ne biste bili toliko oduševljeni ovom informacijom. Ali, ovaj hangar je toliko veliki da u njega može stati Kip Slobode, položeni Ajfelov toranj i čak osam fudbaskih stadiona. Njegove mere su 365 metara dužine, 207 metara širine i 106 metara visine, da budemo precizni.

U njemu odavno već nema aviona, već samo balona koji nude vožnju do visine od šezdeset metara, iznad tropske zemlje čuda koju on u sebi krije. 2004.godine, ovaj avionski hangar pretvoren je u Tropical Islands, najveći zatvoreni vodeni park u čitavoj Evropi.

U ovom akvaparku nalaze se tri velika bazena, koji sadrže neverovatnih 6.999.998 litara vode, pri čemu je njena konstanta temperatura dvadeset sedam stepeni.

U sklopu ovog inovativnog i zabavnog tropskog raja postoji šest restorana i šest dodatnih loža i barova, koji služe hranu i pića iz čitavog sveta. Mini građevine konstruisane unutar akvaparka kreirane su u stilu tropskih lokacija poput Malezije, Balija, Tajlanda i Polinezije.

Svojim gostima ovaj akvapark nudi brojne đakuzi kade, saune i čitav spektar opuštajućih spa usluga. Tu su i aktivnosti koje su posvećene deci, koje idu od vodenih tobogana, brodića na sudaranje, peščanih plaža i specijalno dizajniranog dečijeg kluba.

Za one goste koji dolaze iz udaljenih zemalja, ovaj tropski raj nudi različite vrste modernog smeštaja, koji ima pogled na prašumu dizajniranu unutar ovog prostora,  a tu je i mogućnost kampovanja ili posete Teepee lože za one koji poseduju avanturistički duh.

Povezane teme

03.07.2024 Lifestyle

Kamper na razvlačenje

Teardrop kamp prikolice sve dele jednu lošu karakteristiku. One su male kako za transport tako i kada je potrebno da se u njima kampuje.

30.06.2024 Lifestyle

San svakog kampera

Postoje mnogi od vas koji vole da idu na kampovanje i smatraju ga hobijem koji može biti upražnjavan svakog praznika ili vikenda.

27.06.2024 Lifestyle

Kako izgleda kada se dizajnira dvorište za venčanje?

Bez obzira da li planirate intimno okupljanje ili raskošnu proslavu, dobro dizajnirana bašta za venčanje će postaviti scenu za magično slavlje ispunjeno radošću i dragocenih uspome...

21.06.2024 Lifestyle

Najveća bašta sveta nalazi se u srcu pustinje

Dubai Miracle Garden je najveća cvetna bašta na svetu, koja posetiocima nudi umirujući i očaravajući pogled na jedan sasvim drugačiji svet.

18.06.2024 Lifestyle

Gigantske ruke u Veneciji su simbol 6 univerzalno bitnih vrednosti

Building Bridges je upečatljivo delo koje ne samo da obogaćuje umetnički pejzaž Venecije, već i poziva posetioce da razmisle o univerzalnim vrednostima koje nas povezuju.

15.06.2024 Lifestyle

Najveći aqua park u Evropi

Smešten u slikovitom gradu Ajia Napa, ovaj vodeni park crpi inspiraciju iz drevne grčke mitologije, stvarajući očaravajući spoj istorije i moderne zabave.

12.06.2024 Lifestyle

Six Keys Seaside Lodge: spoj luksuza i spokoja na obalama Peliona

Six Keys Seaside Lodge je mesto gde vreme kao da stoji i brige nestaju sa plimom. Bilo da tražite romantični odmor, porodični odmor, ili jednostavno trenutak samoće, ovo očaravajuć...

09.06.2024 Lifestyle

Najbolji hoteli za sve koji planiraju letovanje u Solunu

Smešten na obali Egejskog mora, ovaj grad je kroz istoriju bio centar kulture, trgovine i umetnosti, što se i danas odražava u njegovom živopisnom duhu. Za leto 2024, Solun predsta...

06.06.2024 Lifestyle

Elegantni hotel u srcu Pariza

U naselju District 8, jednoj od najglamuroznijih i najprepoznatljivijih četvrti u Parizu, smešten je luksuzni hotel Collectionneur Arc de Triomphe...

05.06.2024 Lifestyle

Leto u Termama Sveti Martin: Potpuna zabava za celu porodicu

Leto nam kuca na vrata i topli sunčani dani pozivaju na avanture na otvorenom usred zelenila netaknute prirode...

03.06.2024 Lifestyle

Neobičan hotel u Portugalu

Postoji izvesna minimalistčko monaška strana ovog hotela, mada nikada neprijatna i neprivlačne. Ovde se luksuz takođe odnosi na prostor i vreme. Ima mesta za druženje, ali ne nedos...