Transportni kontejner sa savršenim pogledom na more

Ovaj nesvakidašnji transportni kontejner predstavlja idealno mesto za odmor, ali i beg od gradske gužve...

Tbilisko more predstavlja savršeno mesto za punjenje baterija i povlačenje iz gradske buke, ali i pravi mali raj za sve ribolovce kao i ljubitelje vodenih sportova. I baš tu je “nikao” ovaj veseli transportni kontejner, predstavnik moderne i originalne arhitekture. Zamena tradicionalnih građevinskih materijala polovnim, kompaktnim, montažnim i čeličnim kutijama nimalo nije uticala na stvaranje različitih funkcionalnih prostora, iako je to zahtevalo intenzivno istraživanje i eksperimentisanje.

photo: mua.ge

Izučavanje materijala, njihova potencijalna ponovna upotreba ali i svi drugi prateći odvažni eksperimenti – sve su to procesi koji karakterišu arhitekturu transportnih kontejnera. Ovaj oblik arhitekture ima mnogo pozitivnih aspekata: ekološki je održiv, pogodan za ponovnu upotrebu i krajnje isplativ. A budući da je u pitanju montažni projekat, zahteva i minimalno vreme izgradnje, odnosno postavke.

photo: mua.ge

Ovaj kancelarijski kontejner dugačak je 12 metara i obuhvata kabinu sa linearnim rasporedom u unutrašnjosti. Njegovi udaljeni rubovi pretvaraju se u odmorišta i pomoćne prostorije poput kupatila i psorstora za skladištenje. Srednji deo kontejnera predstavlja zajednički prostor koji čine mala kuhinja sa radnim stolom i dnevna soba. Zahvaljujući velikim kliznim vratima unutrašnjost i spoljašnjost se spajaju u jednu otvorenu i krajnje pristupačnu terasu sa savršenim pogledom na more.

Izvor: mua.ge

Povezane teme