Smešten u centru Toronta, Osteria Giulia je prigušeni prostor medenih tonova, suštinskih oblika i senzualnih vizuelnih prikaza.
Pod rukovodstvom proslavljenog kuvara Roba Rosija i iskusnog glavnog menadžera Dejvida Minikučija, otvoren je restoran koji posetiocima garantuje dobru hranu i uživanje u jednom suštinski jednostavnom a opet neodoljivo privlačnom ambijentu.
Kulinarski pristup šefa kuhinje uparen je sa tihom estetikom, koja ujedinjuje kuhinju i prostor kroz zajedničko verovanje u jednostavnost i neuobičajenu eleganciju. Gotovo monaški osećaj vlada ovim enterijerom, a prostoriju čine zakrivljeni zidovi od krečnjaka i preklopljeni plafon koji stvara intimne zone za ručavanje.
Zidovi obloženi vunom pružaju mekan tekstualni i akustični kvalitet. Postoji proporcionalna ravnoteža tvrdog i mekog, poetskog i pragmatičnog koja naprosto ostavlja bez daha.
Slobodno se može reći da su funkcionalnosti restoranske usluge adresirane kroz delikatne umetke poput, na primer, mesinganih kolica koja kao da se uvlače u zidove pomenutih zona.
Ukupan osećaj boravka u ovakvom jednom restoranu bi se mogao opisati kao mešavina sofisticiranog spokoja i nenametljive elegancije koja se provlači kroz svaki kutak prostora i to bez imalo napora.
photo: Doublespace Photography