Sofisticirani eklekticizam & boemski ambijent njujorškog hotela ostavljaju bez daha

The Maker – zapamtite dobro ime ovog njujorškog hotela, jer nigde na svetu nećete naći mesto koje je tako neodoljivo vintage...

Eklektičan dizajn biraju oni koji se ne plaše eksperimenata, ali i svi oni koji žele da pomešaju stilove u nadi da će ukrasti malo posebnog šmeka iz njima dragog istorijskog perioda. The Maker, hotel smešten u srcu Njujorka, po tom pitanju nije nikakav izuzetak. Crveni starinski tepisi, nameštaj od tamnog drveta, i baršunasti feeling u svim sobama – sve to je fantastično uklopljeno sa pažljivo biranim komadima savremene umetnosti ali i orijentalnim ukrasima.

Hotel ima jedanaest prostranih soba od kojih svaka ima svoju jedinstvenu istoriju. Na osnovu svega onoga što smo imali prilike da vidimo kada je unutrašnjost ovog hotela u pitanju – u svakoj sobi definitivno vlada neka posebna boemska, pa čak i pomalo misteriozna atmosfera.

Kako i ne bi, kada ova istorijska zgrada u kojoj je smešten hotel sadrži originalne radove lokalnih majstora i svetskih zanatlija, odnosno jedinstvene starinske komade i ogromnu umetničku kolekciju za koju se s punim pravom može reći kako slavi svet svojih kreatora.

I kao što smo rekli na samom početku, čak više od 70% dekora ovog hotela je vintage, uključujući jedinstvene antičke komade i restaurirane relikvije, kao i prilagođen nameštaj te starinske marokanske tepihe i tapete koje čitavom prostoru daju onaj poseban boemski glamur.

Prilikom dizajniranja hotela, tim stručnjaka se vodio filozofijom održivog dizajna pa su stari komadi korišćeni gde god je to bilo moguće. Ovo je ne samo poboljšalo standardne dizajnerske elemente već i značajno pomoglo u očuvanju životne sredine.

Izvor: themaker.com

Povezane teme