Restoran Primo: Italijanska opuštenost na američki način

Restoran Primo u odmaralištu JV Marriott Ritz predstavlja najbolju kombinaciju italijanske opuštenosti i američkog luksuza koju ćete imati prilike da vidite.

A suština Italije ovde je prikazana kroz odabrani nameštaj, završnu obradu i zelenilo u neverovatno udobnom i opuštenom restoranu. Već na samom ulazu, salon i bar odaju počast arhetipskom italijanskom dvorištu sa širokim lukovima, ukrasnim paravanima i nameštajem, sve u tonu koji je prikladan za iskustvo na otvorenom.

Paleta boja je pod uticajem rustičnog i ručno rađenog kvaliteta. Mešavina lakiranog bakra, lomljenog krečnjaka, keramike i terakota cigle stvara uzvišeno taktilno iskustvo koje, u kombinaciji sa visokim plafonima, daje osećaj neverovatne otvorenosti celokupnog prostora. Bar pult ima prednju stranu od zastakljene cigle i bakarni vrh sa pozadinom od terakota pločica, dok šank pruža gostima direktnu vezu sa kuhinjom.

Celokupni raspored stvara seriju trpezarijskih salona, od kojih je svaki uokviren mekim lukom i pragom od cigle sa velikim visinama plafona i zidovima od gipsanog maltera. Privatna trpezarija je smeštena u zadnjem delu restorana i povezana je prilagođenim lučnim rebrastim staklenim vratima, sve sa zasebnim direktnim pristupom kuhinji.

Proslavljajući lokaciju na kojoj je smešten, restoran je udahnuo novi život terasi koja sada gostima nudi neverovatan pogled na okolnu farmu i lokalni vrt prepun voća, povrća i začinskog bilja. Zanimljiv je podatak da glavni kuvar u svakom trenutku ima pristup ovom delu imanja kako bi se poslužio svim prirodnim resursima u cilju pripreme ukusnih specijaliteta.

Kada je u pitanju unutrašnjost restorana, evidentno je korišćenje nameštaja sa zanimljivim detaljima i završnim obradama kao što su urezani keramički akcenti koji aludiraju na esencijalnu italijansku paletu. Prilagođena sedišta tapacirana su nizom teksturnih tkanina sa finim šarama, što takođe simboliše tradicionalan italijanski vez i donosi malo evropskog duha u američke krajeve.

Povezane teme