Arhitektonska firma WEIJENBERG je radila zajedno sa glavnim kuvarom André Chiangom kako bi kreirali RAW, restoran u Taipeiju na Tajvanu...
Dogovori oko ovog restorana su počeli još 2013. godine. Ubrzo je postalo jasno da je Andreova bujna gastronomska mašta kombinovana sa WEIJENBERG-ovom umetničkom vizijom dobitna kombinacija za kreiranje restorana koji će biti oličenje sirove i primitivne prirode. Ovaj restoran sam priča paralelnu priču o tome kako se Andreova hrana može iskusiti.
Posetioci koji ulaze u restoran mogu prvo primetiti drveni put koji vodi u miran foaje. Foaje je dizajniran tako da posetioci mogu da se opuste u prirodnom skloništu od bučnih ulica Taipeija. Blage ivice stolova napravljenih od organskog drveta čekaju goste već na ulazu u restoran.
Ova drvena struktura je centralni deo RAW restorana. Sedenje je osmišljeno uz ručno pravljene stolove, sa osvetljenjem koje osvetljava sto po sto, tako da posetioci sede bliže hrani i jedni drugima.
M.P.