Restoran Lulu u Lisabonu obasjan neon svetlima

Inspirisani Art Deco stilom i drevnom arhitekturom fasade, DC.AD biro je dizajnirao moderan prostor ispunjen neonskim svetlom.

Lulu je novi restoran i bar koji se nalazi u Lisabonu na prvom spratu zgrade sa početka 19. veka. Glavni izvor inspiracije za studio DC.AD, koji je dizajnirao prostor, bio je Art Deco period 1920-ih i delo glumice nemog filma Luize Bruks. Novi restoran je nazvan u njenu čast.

Dizajneri su posebnu pažnju posvetili neonskim nijansama i pažljivo odabranim teksturama za uređenje enterijera. Prostor je podeljen na dve glavne oblasti: salon sa plesnim podijumom i terasu. Prvi se nalazi u blizini restorana i ima obilje prirodnog svetla i naglašenu garnituru u obliku slova L za velike grupe. Terasa se nalazi između šanka i plesnog podijuma. Ovde vlada opuštenija atmosfera koju stvara prigušeno osvetljenje i dekor sačinjen od svežeg cveća i biljaka.

Paleta boja Lulu restorana sačinjena je od roze, tamnozelene i bele boje i inspirisana je fasadom istorijske zgrade. Tako su dizajneri želeli da naglase međusobnu vezu između enterijera i eksterijera.

Nameštaj je upotpunjen neonskim detaljima: fotelje sa modernim naslonima za ruke i noge, osvetljenim ovalnim ogledalima, lampama za promenu svetlosti na zidovima i zelenom zidnom pločom koja podseća na ekran.

Povezane teme