Restoran koji noću dobija nešto drugačiju ulogu

Svetlo okrečeni restoran i poslastičarnica u NoMad distriktu Menhetna, kreira paravan za tajni život bara koji se nalazi iza...

Oba enterijera kreirala je kompanija Carpenter + Mason, a Patent Coffee i Patent Pending ugostiteljski objekti smešteni su u podrumu zgrade Radiowave, u kojoj je sprski pronalazač i naučnik Nikola Tesla nekada živeo i radio, mestu koje duguje svoje ime lokaciji severno od Medison Skver Parka.

Ova dva povezana prostora otvorena su prethodne godine od strane Rajana Mekenzija, osnivača i partnera kreativne agencije Simmer, a poseduju dva identiteta koji im omogućuju funkcionisanje danju i nakon što padne mrak.

Celokupan prostor podeljen je na dva dela, sa kafićem smeštenim spreda koji je otvoren tokom dnevnih časova. Skriveni ambijent smešten iza njega oživljava tokom kasnih popodnevnih časova. Dizajnirani par potpuno različitih prostorija, kreiran je u saradnji Simmer i Carpenter + Mason kuća, koje su nekada radile zajedno na enterijeru nedavno otvorenog Tonchn restorana nedaleko od njih.

U kafiću, beli zidovi i svetle boje drveta stoje u kontrastu sa zidovima izložene cigle i mozaičkim pločicama. Raznobojni mermer izabran je za pultove, ali je takođe korišćen kako bi uramio dekorativne predmete na zidovima.

Iza neupadljivih vrata nalazi se “koktel pećina”, koja je zadržala prvobitni izgled podruma. Cigle zidova ofarbane su crnom bojom, zajedno sa većinom ostalih površina. Dugačak, uzak bar postavljen je sa jedne strane, dok su postavljene kožne stolice u pastelno plavoj boji smeštene sa druge.

Niše smeštene ispod zasvođenih delova zidova, opremljene su ogledalima, kako bi pružile osećaj veće dubine prostora, a nameštaj u obliku kaveza nalazi se iza bara i na njemu se nalaze velike kolekcije žestokih pića. Ovaj deo je održao izgled skrivenog noćnog kluba koji je nastao tokom prohibicije tokom dvadestih godina prošlog veka.

N.Đ.

Izvor: Dezeen

Povezane teme