Prenosiva "kućica na drvetu" koja se kači za biciklo

Nema sumnje u to da je svako od nas kao dete želeo da ima kućicu na drvetu u zadnjem delu svog dvorišta.

Kada se pomene kućica na drvetu, prvo na šta se pomisli je drvena konstrukcija udobno smeštena među granama drveta. A šta ako je moguće imati kućicu na drvetu koja se vezuje za biciklo, i na taj način postaje mobila? Kombinacija dve krajnosti – drvene kućice i mobilnosti, donosi vam prenosivu kućicu koja se može postaviti na drvo po želji.

Jedinstvena kreacija ove kućice koja nosi naziv Tree Trailer delo je studenta dizajna na Akademiji Eindhoven, po imenu Henry K. Wein. Kućica poput nijedne druge, daje vam mogućnost da po želji u toku vašeg krstarenja drumovima, zastanete, odmorite i dobro se naspavate. Specijalno dizajnirana da bude prikačena za biciklo ili motor, ova kućica je vaše idealno rešenje za noćenje u divljini.

Ona od vas zahteva da je jednostavno zakačite za deblju granu drveta i da iskoristite deblo drveta kao podršku. Postavljena na drvetu u ovom obliku, ona daje sasvim nov smisao kampovanju, pretvarajući ga u vertikalno iskustvo. Iznad svega ova kućica je jedinstvena i po tome što je napravljena od recikliranih materijala, većinom do drveta i metalnih greda.

Ako ste neko ko ne voli potpuno zatvorene prostore, dobro je znati da ova malecka kuća na drvetu ima i otvore na boku kao i stakleni prozor na vrhu, koji čitavo iskustvo čini manje klaustrofobičnim. Unutar nje ima sasvim dovoljno mesta za normalan ritual spavanja odrasle osobe. Štaviše veliki plus ovoj inovaciji je onaj u pogledu odsustva svih stvorenja koja gmižu po travi i obožavaju da se zavlače u šatore.

Ž.J.

Izvor: Yankodesign

Povezane teme