Pirirodne i valovite crvene dine pozivaju vas da uronite u svet igre i istraživanja na otvorenom

Više slika

Više slika

Crvene dine Playtopia predstavljaju inovativan dizajn koji kombinuje prirodno i organsko okruženje sa funkcionalnim instalacijama za dečije aktivnosti.

XISUI design je kreirao valovite crvene dine koje stvaraju privlačan pejzaž za igru i istraživanje na otvorenom. Projekat Crvene dine koristi napredne tehnike dizajna poput parametrizovanog dizajna, simulacije optimizacije drenaže i algoritama za pronalaženje strukturalnih oblika.

Sve ove tehnike omogućavaju harmonično spajanje spoljašnjeg prostora sa prirodnim okruženjem, stvarajući prostor koji podseća na planinsko gnezdo ili kućicu na drvetu u džungli. Kroz digitalnu generaciju, topografija je prilagođena kompleksnosti i nagibu terena, pružajući različite zone za različite starosne grupe. Objekti za dečje aktivnosti se prirodno integrišu sa okolinom, stvarajući kohezivan prostor.

Projekat Crvene dine koristi napredne tehnike dizajna poput parametrizovanog dizajnaphoto: xisui design

Projekat takođe ima sveobuhvatan prirodni drenažni sistem. Pažljivi proračuni i simulacije omogućavaju efikasno upravljanje protokom kišnice uprkos talasastom terenu. Ovaj inovativni pristup eliminiše potrebu za površinskom drenažom i omogućava kišnici da se prirodno rasporedi u zelene površine i određene vršne drenažne ispuste.

Jedinstven izazov u ovom projektu predstavlja talasasta betonska ljuska koja oponaša pećinsku topografiju prirodnog pejzaža. Ova struktura pruža prostor za penjanje iznad i istraživanje zaštićenih područja ispod. Inspirisan mehanizmom prenosa opterećenja prirodnih lukova, dizajn omogućava veliki raspon i ultra tanke debljine konstrukcije. Integracija sa pejzažom poboljšava vizuelnu koheziju veštačke strukture, smanjuje prisustvo stubova i optimizuje prostornu efikasnost.

Playtopia ima sveobuhvatan prirodni drenažni sistemphoto: xisui design

Projekat takođe ističe materijalnu efikasnost i održive ideale. Beton je ključni materijal u zelenoj arhitekturi i razvoju organskih struktura zbog svoje formabilnosti, isplativosti i praktičnosti. Kroz mehaničke proračune i analizu modeliranja, postignute su uštede materijala u poređenju sa konvencionalnim konstrukcijama greda i stubova, uz približno dve trećine smanjenja upotrebe sirovog materijala za isti raspon.

Playtopia najmlađima pruža prostor da se igraju, trče, skaču i kotrljaju, istovremeno integrišući različite funkcionalne instalacije za brojne aktivnosti. Ovaj inovativan projekat spaja funkcionalnost, estetiku i održivost kroz upotrebu naprednih tehnologija i dizajna.

Cilj Playtopia igrališta je da inspiriše korisnike svih uzrasta da uživaju u igri i istraživanju na otvorenom, istovremeno negujući snažnu vezu sa okolnim prirodnim elementima.

Playtopia spaja funkcionalnost, estetiku i održivost kroz upotrebu naprednih tehnologija i dizajnaphoto: xisui design

Povezane teme

16.05.2024 Lifestyle

Luksuzno grčko odmaralište na smaragdnom brdu

Pratite tragove slavnih gostiju i prepustite se neizmernom uživanju u ovom raskošnom odmaralištu, gde se privatni bazeni stapaju s plavetnilom najvećeg zaliva u Grčkoj.

13.05.2024 Lifestyle

Dragulj Dubaija: hotel sa tri lica koji odiše drevnom elegancijom

Sa preko 25 godina prisustva, One&Only Royal Mirage je legenda u svetu Dubaija - mesto koje odiše drevnom elegancijom, a sve to na prvi pogled ne biste mogli ni da zamislite.

10.05.2024 Lifestyle

Four Seasons Resort Sejšeli: vaš privatni raj na bujnom koralnom ostrvu

Odmaralište Four Seasons Resort na ostrvu Deroš u svojoj ponudi ima prelepe rustične vile ali i apartmane u kojima ćete se osećati kao da ste konačno pronašli svoj mir i rešili sve...

07.05.2024 Lifestyle

Centara Reserve Samui: oaza luksuza na netaknutim obalama Tajlanda

Centara Reserve Samui se ponosi kolekcijom pažljivo dizajniranih vila i apartmana, od kojih je svaka osmišljena da pruži maksimalnu udobnost i privatnost gostima.

04.05.2024 Lifestyle

Corfu Imperial Grecotel Beach Luxe Resort: rajski kutak luksuza na ostrvu Krf

Poznato po svojim raskošnim sadržajima, besprekornom uslugom i zadivljujućem okruženju, ovo odmaralište mami putnike koji traže bekstvo od svakodnevnice. Od trenutka kada gosti kro...

01.05.2024 Lifestyle

Hilton Amingiri: luksuzno odmaralište za nezaboravnu porodičnu avanturu

Zahvaljujući svojoj idealnoj lokaciji i neograničenom izboru aktivnosti, ovaj raj na zemlji (u pravom smislu te reči!) nudi sve što vam je potrebno za nezaboravnu porodičnu zabavu.

28.04.2024 Lifestyle

Otkrijte očaravajući svet hotela Crillon Le Brave u samom srcu slikovite Provanse

Ovaj očaravajući butik hotel nudi gostima nezaboravno iskustvo, spajajući istorijski šarm sa modernom elegancijom u okruženju koje oličava suštinu života ovog, gotovo nestvarnog, d...

25.04.2024 Lifestyle

Nova spa oaza u Rumuniji i jedna od najlepših u Evropi

Rumunija od ove godine poseduje jedno od najlepših odmarališta na svetu i malo arhitektonsko čudo pod nazivom Therme Bucharest, koje se nalazi na samo deset minuta udaljenosti od n...

24.04.2024 Lifestyle

Prolećni porodični odmor u zagrljaju netaknute prirode

Prvomajski i uskršnji praznici su nam pred vratima...

19.04.2024 Lifestyle

Da li biste se kupali u bazenu na litici stene?

Wanna Jungle Pool Bar je neverovatna destinacija koja vam omogućava da se kupate u prelepom bazenu na ivici stene

16.04.2024 Lifestyle

Otvoren prvi luksuzni Versace hotel u Aziji

Prvi luksuzni hotel čuvenog brenda u Aziji, Palazzo Versace Macau uspešno spaja klasične uticaje barokne i antičke grčke arhitekture, pod kreativnim nadzorom Donatele Versaće.