Ovo prelepo odmaralište sačinjeno je od drvenih kućica koje pozivaju na odmor i druženje

Više slika

Više slika

Guilin Lebei je prelepo porodično odmaralište smešteno u poznatom živopisnom turističkom gradu.

Klima je blaga i prijatna, sa bujnim drvećem i malom rekom koja protiče kroz lokaciju - hotel se nalazi upravo u blizini reke. Zasnovano na lokalnoj klimi i okruženju, stvaranje impresivnog doživljaja smeštaja u blizini prirode postalo je glavni cilj dizajna.

Istorija hotela može se pratiti do drevne civilizacije. To je svojevrsno sklonište sa širokim pogledom i praktičnošću, uz izbegavanje svih mogućih opasnosti. Koncept dizajna omogućava posetiocima da imaju bliži odnos sa prirodom. Zgrada je podignuta na visinu od pet metara, svetla je i zanimljiva, a pritom nudi impresivan pogled na okolinu. Istovremeno, visina kućice na drvetu je usklađena sa krošnjom drveta. 

Odmaralište je sastavljeno od čak trinaest kućica - svaka kućica ima svoj specifičan oblik i površinu od približno 30 metara kvadratnih. Glavna oblast aktivnosti je koncentrisana na prvom spratu, a drugi sprat koristi trouglasti prostor za stvaranje prostora za puzanje odnosno za igru dece. Za ostale tipove apartmana, raspored je sledeći: dečija spavaća soba smeštena je na drugom spratu, dok se prvi sprat koristi kao spavaća soba za odrasle.

U zatvorenom prostoru, prvi i drugi sprat su povezani merdevinama za penjanje koje omogućavaju deci da se igraju u prostoriji. Preostale zgrade koriste spoljni tobogan za povezivanje drugog sprata i prvog sprata kako bi obezbedili mesto za zabavu dece. Neke kućice imaju veštački slamnati krov, zakrivljen, sa prirodnim osećajem, dok neke koriste drvene letvice kao fasadu, spojene da formiraju elipsu u jedinstvenom i dečijem stilu.

Duž vijugavih i plutajućih puteva od dasaka možete pronaći kuće na različitim pozicijama. U isto vreme, put od dasaka je povezan sa drugim spratom konaka, koji vodi ljude u prostor sobe. Na putu od dasaka postavljeni su tobogani, ljuljaške i drugi sadržaji za zabavu koji su vertikalno povezani sa prizemnom baštom i pogodni za igru dece.

U isto vreme, postoji prostor rezervisan za odrasle koji gostima odmarališta omogućava da uživaju i opuste se među krošnjama drveća. Nadzemni most i hotel omogućavaju prizemlju da pobegne do maksimuma, smanjujući uticaj na okolinu, a takođe stvarajući slobodnu panoramsku baštu. Pod okriljem okolnih zgrada i drveća takođe je prohladno i udobno čak i tokom letnjih meseci.

Povezane teme

08.02.2024 Lifestyle

Plutajući +POOL bazen u Njujorku: oaza osveženja i inovativna filtracija vode

+POOL će ponuditi predah od letnje vrućine, dok će istovremeno raditi kao postrojenje za filtriranje vode koje će čistiti milion galona okolne rečne vode dnevno.

05.02.2024 Lifestyle

Hotel Nolinski Venezia: mesto gde su luksuz i istorija u savršenom skladu

Ovo remek-delo arhitekture iz 1929. godine, prožeto izuzetnom mešavinom secesije, stilske slobode i modernizma, pažljivo je restaurirano kako bi svojim gostima ponudilo samo vrhuns...

02.02.2024 Lifestyle

Restoran sa zadivljujućim pogledom na Burdž Kalifu

Sa prostranim otvorenim dvorištem sa zavidnim pogledom na Burdž Kalifu, restoran pruža toplu i privlačnu atmosferu koja je savršena za uživanje u odličnoj hrani sa prijateljima i p...

30.01.2024 Lifestyle

Otro Oaxaca: hotel koji poštuje tradiciju i promoviše održivost

Različiti elementi hotela, uključujući ciglu, crvenu zemlju iz dolina, uglačani cement, smolu, čelik, staklo, beton i reciklirano drvo, kombinuju se u cilju stvaranja jedinstvenog...

29.01.2024 Lifestyle

Terme Sveti Martin - savršeno mesto za odmor cele porodice

Svake zime tražimo načine kako da ostanemo vitalni, ojačamo naš imunitet i opustimo telo.

27.01.2024 Lifestyle

Kamion sa hranom pretvoren u očaravajući restoran od terakote, belog hrasta i maslina

Glavna karakteristika ovog restorana je prepoznatljiv blok od terakote i krovna paluba opkoljena maslinama neprimetno se stapaju sa lokalnom teksaškom atmosferom.

25.01.2024 Lifestyle

Zaljubite se ovog Dana zaljubljenih u Terme Sveti Martin - wellness resort stvoren za beg u dvoje

Najromantičniji dan u godini kuca nam na vrata i krajnje je vreme da krenete razmišljati kako da na poseban način ove godine iznenadite svoju voljenu osobu...

24.01.2024 Lifestyle

Sjoparken: spektakularno iskustvo odmora na najprirodniji način

Hotel Sjoparken je posvećen balansu, stvaranju nečega što je prirodno i jedinstveno, i što nudi spektakularno iskustvo na najprirodniji način.

21.01.2024 Lifestyle

Santorini zove: luksuzni minimalistički apartmani sa pogledom na more

Odmaralište savršeno oslikava harmoniju tradicije i modernog minimalizma - enterijer svakog apartmana sjedinjuje tradicionalnu kikladsku dekoraciju s modernim minimalističkim detal...

18.01.2024 Lifestyle

Novi dragulj Mediterana: The Lodge Mallorca

The Lodge Mallorca hotel pruža dobrodošlicu gostima među poljima lavande, badema i rogača, dok istovremeno očarava istorijskim šarmom Majorke.

15.01.2024 Lifestyle

Vaša sledeća destinacija: luksuzne kućice sa savršenim pogledom na čuveni zamak

Luksuzno odmaralište otvoreno je prošle zime, i predstavlja inovativni model hotelskog smeštaja po meri koji nudi savršenu fuziju modernog komfora, održivosti i bogatog nasleđa jed...