Osetite opuštenost koja stanuje u ovom holandskom hotelu

Po rečima dizajnerskog tima koji je radio na opremanju ovog hotela, u pitanju je zgrada koja hodnike tipične holandske gradske kuće pretvara u zone za kretanje, boravak i naravno spavanje...

Radi se zapravo o potpunoj sanaciji novog podrumskog sprata i zidanju još jednog, četvrtog sprata sa kosim krovom. Hotel su inače pokrenuli prijatelji iz detinjstva koji su odmalena maštali o stvaranju jedinstvenog mesta u Roterdamu – onog koje bi znanima i neznanima ponudilo šolju kafe, topli ručak i jednostavnu večeru.

Ali organsku, za razliku od bilo kojeg drugog hotela, i to sa Roterdamskim proizvodima i za vegane i ljubitelje hamburgera. Njihova ljubav prema skandinavskom dizajnu je očigledna, s tim što se može primetiti da su i boje prilično važna stavka u celokupnom projektu. Hladnoća – da, ali samo ukoliko je istovremeno razigrana i šarena!

Iako deluje kao prilično ušuškano mesto za odmor, hotel pod nazivom Bellhop ima čak 15 soba različitih veličina koje nude sasvim dovoljno smeštaja kako za samce, tako i za čitave porodice. Prizemlje hotela je povezano sa jednom od najživljih ulica Roterdama i u sebi krije recepciju i bar koji su dizajnirani tako da zapravo stvaraju zajedničku kuhinju sa terasom od plute, i delom za sedenje koji donosi puno prirodnog svetla sve do restorana u podrumu.

Sobe kombinuju udobnost sa dizajnom po meri, i to u optimalno iskorišćenom prostoru. Niše od plute i bambusa u tatami stilu, u potpunosti su prilagođene svetlom i prozračnom dizajnu soba, pretvaraju jednu sasvim klasičnu zgradu u centru grada u oazu mira. Soba se bukvalno obavija oko vas poput udobnog ćebeta, stvarajući mirni kutak u užurbanom gradu.

Izvor: archdaily

Povezane teme