Minimalizam kao stil života: odmor sa pogledom na Egejsko more

Mystique je hotel koji se nalazi na grčkom ostrvu Santorini, a dizajnirali su ga arhitekta Meri Kavagija i dizajner enterijera Frank Lefevr...

Možda vam ova imena ne znače baš ništa, ali verujte nam na reč, radi se o timu koji je specijalizirao pojam minimalizma i to u pravom smislu te reči. Uostalom, videćete već i sami u našoj maloj galeriji slika kako izgleda kada se minimalizam spoji sa luksuzom i neverovatnom lokacijom. Sa panoramskim pogledom na aktivni vulkan i Egejsko more, predivne vile ovog nesvakidašnjeg hotela kao da su uklesane u liticama kaldere.

Tradicionalni regionalni šarm i prirodni materijali spojeni su sa savremenim kontekstom koristeći najnoviju tehnologiju za hotelske objekte. Primera radi, najveći od apartmana, Holistic Villa, nalazi se na najvišoj tački hotela i ima otvoreni dnevni boravak i grandioznu trpezariju. Dve spavaće sobe imaju sopstvena kupatila sa pratećim kišnim tuševima dok je panoramska terasa sa bazenom prekrivena ležaljkama i predstavlja oazu mira i opuštanja.

Slobodno se, dakle, može reći da je Mystique jedno ekskluzivno skrovište u svetu prirode koje je savršeno pogodno za šire istraživanje, nudeći gostima primamljiv uvid u očaravajuće ostrvo Santorini i njegove jedinstvene tradicije, romantiku i divlju lepotu. Majstorski kombinujući eleganciju, tradiciju, vrhunsku uslugu, autentična lokalna iskustva, kulinarska iskustva svetske klase sa jedinstvenim ukusima Santorinija ovaj hotel vam pre svega garantuje rajsko uživanje i opuštanje.

Dizajniran od strane arhitekte Meri Kavagija, hotel prati amblematični cikladski stil, čuvajući prirodu koja ga obavija i poštujući tradicionalnu arhitekturu prvobitne strukture, dok njegova izrazita krem bež boja umiruje um i pojačava osećaj osamljenog utočišta.

Svi apartmani i vile okrenuti su ka moru i opremljeni su izdašnim terasama koje obuhvataju pejzaž. Unutrašnjost je pažljivo redizajnirana kako bi se unelo više svetla i stvorile krivine koje su u skladu sa više izvajanim pristupom. Francuski dizajner Frank Lefevr kreirao je nameštaj po meri od neukroćenih materijala, inspirisan prirodom, koristeći eleganciju jednostavnosti.

Santorini je ostrvo okupano istorijom a njegov bujni pejzaž oslikava idiličnu pozadinu za veličanstveni odmor. Poznato po kućama izbeljenim od sunca, crkvama sa plavim kupolama i legendarnim zalascima sunca, ostrvo je pogodno za mnoge avanture. Provedite dane uživajući u epikurejskim užicima, autohtonim sortama vina, i otkrijte njegovu mitsku drevnu istoriju.

Izvor: mystique.gr

Povezane teme