Luksuz na minimalistički način: hotel u najegzotičnijem delu sveta

Prvo imanje Ritz-Carltona na Maldivima jedan je od najupečatljivijih dizajna privatnih odmarališta na ostrvu u poslednje vreme...

Maldivi imaju reputaciju ekskluzivne, ultra-raskošne destinacije, a ovaj hotel se tu sasvim dobro uklapa. I da, cene su isto tako ekstravagantne kao i same vile iznad vode. Smešten u najegzotičnijem delu sveta, hotel The Ritz-Carlton Maldives ima minimalistički pristup luksuzu. Tri ostrva u letovalištu i nadvodni kej služe kao baza za otkrivanje svega što arhipelag može da ponudi, a najbolja stvar u celoj priči je činjenica da je ovaj hotel udaljen oko 45 minuta od glavnog grada Malea brzim trajektom.

Međutim, iako je sasvim jasno da se radi o jednom luksuznom i unikatnom odmaralištu, u Ritz Carlton hotelu atmosfera je bez pretenzija i skoro svi su u ležernoj, neobaveznoj odeći, mada bi se za večere na plaži i društvena okupljanja mogla obući i neka svečana toaleta.

Postoji 100 vila na plaži i iznad vode, i sve imaju fantastičan pogled na okean. Samo jednosobne vile imaju netipičan kružni dizajn, dok su dvosobne i trosobne vile ravne ivice. Svaka soba ima veliki bazen, unutrašnje i spoljašnje tuševe, kadu i mini bar opremljen poslasticama i vrhunskim pićima. Najbolje karakteristike u vilama sa jednom spavaćom sobom su panoramski prozori od poda do plafona koji mogu u potpunosti da nestanu i omoguće vam spajanje sa egzotičnom prirodom, dopuštajući da voda u laguni postane zvučna podloga za kupanje u kadi ili miran noćni san.

Suptilni dodiri ostrvskog života su još i zlatne prostirke u obliku korala, uzglavlja od ratana i brojni minimalistički ali luksuzni akcenti koji boravak na ovom mestu čine neponovljivim iskustvom.

Gosti mogu birati između smeštaja iznad vode ili vile smeštene u uvali na plaži. Ova druga varijanta omogućava direktan pristup netaknutim plažama sa belim peskom na ostrvu, a vile nad vodom, koje su raspoređene u ovalnom obliku da predstavljaju tok ostrvskog života, okružuju epsku banju smeštenu iznad tirkizne lagune. Svi smeštajni kapaciteti ovog odmarališta imaju prostrane palube za sunčanje i beskonačne bazene sa pogledom na vodu, savršene za uživanje na suncu.

Povezane teme