Kamion sa hranom pretvoren u očaravajući restoran od terakote, belog hrasta i maslina

Doživite šarm Istočnog Ostina u restoranu Paperboy gde se divno kulinarsko putovanje susreće sa arhitektonskim sjajem.

Dizajniran od strane studija Chioco Design, ovaj jedinstveni restoran transformiše svoje skromno poreklo kamiona sa hranom u elegantno utočište od cigle i maltera. Njegov prepoznatljiv blok od terakote i krovna paluba opkoljena maslinama neprimetno se stapaju sa lokalnom teksaškom atmosferom.

Unutrašnjost, harmonija teraca, belog hrasta i hrastovog drveta stvara privlačan ambijent, dok veliki prozori nude zadivljujući pogled, spajajući urbani šik sa dodirom prirode. Restoran Paperboy, smešten u istočnom Ostinu, označava mesto gde su njegovi vlasnici prvi put osvojili goste kamionom u kome se prodavala hrana, tačnije služio neverovatan meni gostima koji su želeli piknik na otvorenom.

Ova priča o poreklu inspirisala je mnoge elemente dizajna u sadašnjem restoranu. Zaslon od terakote lokalnog izvora obavija zgradu, formira propusnu barijeru oko terase u prizemlju i pretvara se u zaštitnu ogradu krovne palube. Dodatak ambijentu - tanka, konzolna čelična tenda skriva ulaz i nostalgični prolazni prozor.

 

Ova funkcija ukazuje na prošlost restorana, odnosno njegovu blisku vezu sa dobrim, starim prikolicama u kojima se prodavala ukusna hrana. Štaviše, popločano dvorište i krovna paluba oživljene su začinskim biljem, autohtonim biljkama i maslinama. Ovi elementi se ističu na pozadini rešetkaste strukture od kedra.

Unutra, gosti uživaju u vizuelnom pristupu kuhinji i baru preko elegantne teraco barske ploče. Ova ploča za šank je u skladu sa prilagođenim banketom od belog hrasta koji se proteže kroz trpezariju. Iznad se nalazi plafon od drveta kukute, koji vodi do zakrivljenog zida od terakote.

Ovaj zid obuhvata udoban kožni štand uz koje se nalaze ručno rađeni stolovi od belog hrasta. Na kraju sobe, veliki prozor uokviruje pogled na perforirane čelične stepenice i krevet za sadnju. Ovi elementi nude slojevit pogled na užurbanu ulicu spolja.

Povezane teme

03.07.2024 Lifestyle

Kamper na razvlačenje

Teardrop kamp prikolice sve dele jednu lošu karakteristiku. One su male kako za transport tako i kada je potrebno da se u njima kampuje.

30.06.2024 Lifestyle

San svakog kampera

Postoje mnogi od vas koji vole da idu na kampovanje i smatraju ga hobijem koji može biti upražnjavan svakog praznika ili vikenda.

27.06.2024 Lifestyle

Kako izgleda kada se dizajnira dvorište za venčanje?

Bez obzira da li planirate intimno okupljanje ili raskošnu proslavu, dobro dizajnirana bašta za venčanje će postaviti scenu za magično slavlje ispunjeno radošću i dragocenih uspome...

24.06.2024 Lifestyle

Tropski raj u napuštenom hangaru

U njemu odavno već nema aviona, već samo balona koji nude vožnju do visine od šezdeset metara, iznad tropske zemlje čuda koju on u sebi krije.

21.06.2024 Lifestyle

Najveća bašta sveta nalazi se u srcu pustinje

Dubai Miracle Garden je najveća cvetna bašta na svetu, koja posetiocima nudi umirujući i očaravajući pogled na jedan sasvim drugačiji svet.

18.06.2024 Lifestyle

Gigantske ruke u Veneciji su simbol 6 univerzalno bitnih vrednosti

Building Bridges je upečatljivo delo koje ne samo da obogaćuje umetnički pejzaž Venecije, već i poziva posetioce da razmisle o univerzalnim vrednostima koje nas povezuju.

15.06.2024 Lifestyle

Najveći aqua park u Evropi

Smešten u slikovitom gradu Ajia Napa, ovaj vodeni park crpi inspiraciju iz drevne grčke mitologije, stvarajući očaravajući spoj istorije i moderne zabave.

12.06.2024 Lifestyle

Six Keys Seaside Lodge: spoj luksuza i spokoja na obalama Peliona

Six Keys Seaside Lodge je mesto gde vreme kao da stoji i brige nestaju sa plimom. Bilo da tražite romantični odmor, porodični odmor, ili jednostavno trenutak samoće, ovo očaravajuć...

09.06.2024 Lifestyle

Najbolji hoteli za sve koji planiraju letovanje u Solunu

Smešten na obali Egejskog mora, ovaj grad je kroz istoriju bio centar kulture, trgovine i umetnosti, što se i danas odražava u njegovom živopisnom duhu. Za leto 2024, Solun predsta...

06.06.2024 Lifestyle

Elegantni hotel u srcu Pariza

U naselju District 8, jednoj od najglamuroznijih i najprepoznatljivijih četvrti u Parizu, smešten je luksuzni hotel Collectionneur Arc de Triomphe...

05.06.2024 Lifestyle

Leto u Termama Sveti Martin: Potpuna zabava za celu porodicu

Leto nam kuca na vrata i topli sunčani dani pozivaju na avanture na otvorenom usred zelenila netaknute prirode...