Kamion sa hranom pretvoren u očaravajući restoran od terakote, belog hrasta i maslina

Doživite šarm Istočnog Ostina u restoranu Paperboy gde se divno kulinarsko putovanje susreće sa arhitektonskim sjajem.

Dizajniran od strane studija Chioco Design, ovaj jedinstveni restoran transformiše svoje skromno poreklo kamiona sa hranom u elegantno utočište od cigle i maltera. Njegov prepoznatljiv blok od terakote i krovna paluba opkoljena maslinama neprimetno se stapaju sa lokalnom teksaškom atmosferom.

Unutrašnjost, harmonija teraca, belog hrasta i hrastovog drveta stvara privlačan ambijent, dok veliki prozori nude zadivljujući pogled, spajajući urbani šik sa dodirom prirode. Restoran Paperboy, smešten u istočnom Ostinu, označava mesto gde su njegovi vlasnici prvi put osvojili goste kamionom u kome se prodavala hrana, tačnije služio neverovatan meni gostima koji su želeli piknik na otvorenom.

Ova priča o poreklu inspirisala je mnoge elemente dizajna u sadašnjem restoranu. Zaslon od terakote lokalnog izvora obavija zgradu, formira propusnu barijeru oko terase u prizemlju i pretvara se u zaštitnu ogradu krovne palube. Dodatak ambijentu - tanka, konzolna čelična tenda skriva ulaz i nostalgični prolazni prozor.

 

Ova funkcija ukazuje na prošlost restorana, odnosno njegovu blisku vezu sa dobrim, starim prikolicama u kojima se prodavala ukusna hrana. Štaviše, popločano dvorište i krovna paluba oživljene su začinskim biljem, autohtonim biljkama i maslinama. Ovi elementi se ističu na pozadini rešetkaste strukture od kedra.

Unutra, gosti uživaju u vizuelnom pristupu kuhinji i baru preko elegantne teraco barske ploče. Ova ploča za šank je u skladu sa prilagođenim banketom od belog hrasta koji se proteže kroz trpezariju. Iznad se nalazi plafon od drveta kukute, koji vodi do zakrivljenog zida od terakote.

Ovaj zid obuhvata udoban kožni štand uz koje se nalaze ručno rađeni stolovi od belog hrasta. Na kraju sobe, veliki prozor uokviruje pogled na perforirane čelične stepenice i krevet za sadnju. Ovi elementi nude slojevit pogled na užurbanu ulicu spolja.

Povezane teme

14.02.2024 Lifestyle

Spoj elegancije i divljine: jedinstveno odmaralište Jack's Camp u Bocvani

Ovo jedinstveno odmaralište predstavlja spoj elegancije i divljine, gde se svaki element pažljivo osmišljenog enterijera stapa s prirodnim okruženjem.

11.02.2024 Lifestyle

Faloria Mountain Spa Resort: nova dimenzija luksuza u srcu Dolomita

Faloria Mountain Spa Resort u Kortini d'Ampeco predstavlja vrhunac privatnosti, elegancije i luksuza

08.02.2024 Lifestyle

Plutajući +POOL bazen u Njujorku: oaza osveženja i inovativna filtracija vode

+POOL će ponuditi predah od letnje vrućine, dok će istovremeno raditi kao postrojenje za filtriranje vode koje će čistiti milion galona okolne rečne vode dnevno.

05.02.2024 Lifestyle

Hotel Nolinski Venezia: mesto gde su luksuz i istorija u savršenom skladu

Ovo remek-delo arhitekture iz 1929. godine, prožeto izuzetnom mešavinom secesije, stilske slobode i modernizma, pažljivo je restaurirano kako bi svojim gostima ponudilo samo vrhuns...

02.02.2024 Lifestyle

Restoran sa zadivljujućim pogledom na Burdž Kalifu

Sa prostranim otvorenim dvorištem sa zavidnim pogledom na Burdž Kalifu, restoran pruža toplu i privlačnu atmosferu koja je savršena za uživanje u odličnoj hrani sa prijateljima i p...

30.01.2024 Lifestyle

Otro Oaxaca: hotel koji poštuje tradiciju i promoviše održivost

Različiti elementi hotela, uključujući ciglu, crvenu zemlju iz dolina, uglačani cement, smolu, čelik, staklo, beton i reciklirano drvo, kombinuju se u cilju stvaranja jedinstvenog...

29.01.2024 Lifestyle

Terme Sveti Martin - savršeno mesto za odmor cele porodice

Svake zime tražimo načine kako da ostanemo vitalni, ojačamo naš imunitet i opustimo telo.

25.01.2024 Lifestyle

Zaljubite se ovog Dana zaljubljenih u Terme Sveti Martin - wellness resort stvoren za beg u dvoje

Najromantičniji dan u godini kuca nam na vrata i krajnje je vreme da krenete razmišljati kako da na poseban način ove godine iznenadite svoju voljenu osobu...

24.01.2024 Lifestyle

Sjoparken: spektakularno iskustvo odmora na najprirodniji način

Hotel Sjoparken je posvećen balansu, stvaranju nečega što je prirodno i jedinstveno, i što nudi spektakularno iskustvo na najprirodniji način.

21.01.2024 Lifestyle

Santorini zove: luksuzni minimalistički apartmani sa pogledom na more

Odmaralište savršeno oslikava harmoniju tradicije i modernog minimalizma - enterijer svakog apartmana sjedinjuje tradicionalnu kikladsku dekoraciju s modernim minimalističkim detal...

18.01.2024 Lifestyle

Novi dragulj Mediterana: The Lodge Mallorca

The Lodge Mallorca hotel pruža dobrodošlicu gostima među poljima lavande, badema i rogača, dok istovremeno očarava istorijskim šarmom Majorke.