Humanitarni festival MIRIS BOJA – Malo, ali važno svetlo u mraku

U Beogradu, 4.juna od 12 do 18 časova, na terenima KK Partizan na Kalemegdanu, održaće se Humanitarni festival MIRIS BOJA, na kome će učestvovati muzičari, slikari, pisci, glumci i druge poznate ličnosti, zajedno sa slepom i slabovidom decom.

Ulaznice za događaj već se mogu kupiti na ticket.rs, a na dan Festivala, karte se mogu kupiti na licu mesta, Ulaz za decu do 15 godina će biti besplatan, uz pratnju jednog roditelja/staratelja.

Program Festivala usmeren je na porodice i osmišljen kao dan za druženje, zabavu i kreativnost, a sredstva prikupljena tokom organizacije i realizacije ovog događaja biće usmerena na pomoć slepoj i slabovidoj deci iz socijalno ugruženih zajednica.

Humanitarni festival MIRIS BOJA nastavak je istoimene kampanje tokom koje je, na prvom donatorskom događaju 2022.godine, prikupljeno oko milion dinara za slepu i slabovidu decu iz socijalno ugroženih porodica Škole za decu oštećenog vida “Veljko Ramadanović”iz Zemuna.

Osnovni program Humanitarnog festivala MIRIS BOJA odvijaće se na pozornici na kojoj će nastupiti bend ove škole i poznati muzičar Dejan Cukić.

Program će voditi poznati novinar Zoran Baranac, a popularna autorka Vesna Dedić potpisivaće i prodavati svoje knjige i deo prihoda nameniti humanitarnoj svrsi Festivala.

Na glavnoj bini, posetioci će imati priliku da odgledaju  nagrađivanu, nadasve kreativnu i zabavnu, inkluzivnu predstavu "Kapetan Džon Piplfoks" po tekstu Dušana Radovića, u izvođenju pozorišta iz Trstenika.

Kao i na prethodnom događaju, na Humanitarnom festivalu MIRIS BOJA biće organizovana slikarska radionica koju će voditi slikar iz Jordana, Suhain Bakain. Bakain je u poslednjih nekoliko godina realizovao niz slikarskih radionica za slepu i slabovidu decu širom sveta i u Srbiji, zasnovanih na inovativnoj i humanoj metodi dodavanja mirisa u slikarske boje. Bakainovi i radovi dece učesnika slikarske radionice moći će da se kupe tokom Festivala. U rad slikarske radionice uključiće se i glumica Katarinu Žutić, koja će deci pričati o slikarstvu i ljubavi prema slikanju koja ju je dovela do četvrte izložbe slika, iako je po zanimanju glumica

U slikarsku radionicu, kao i druge sadržaje na Humanitarnom festivalu MIRIS BOJA moći će da se uključe sva deca i probaju da zatvorenih očiju slikaju mirisnim bojama.

U Vulkančić Čitalačkom klubu odlomke iz knjiga i enciklopedija deci će, između ostalih, čitati pisci Ivan Tokin i Ranko Trifković i novinarka Rada Đurić.

U Eurolab kutku Šta sve mogu kada porastem deci će se predstaviti uspešni ljudi raznih profesija: lekar, glumac, kapetan bojnog broda… i tako pokazati da kada je želja jaka, sve je ostvarivo. Među njima će biti i poznati glumac Mima Karadžić i voditelj Voja Nedeljković.

Festivalsku atmosferu upotpuniće ponuda raznih poslastica i osvežavajućih pića, od čije prodaje će deo sredstava, kao i od kupovine slika i karata, biti usmeren u humanitarnu svrhu Festivala.

Nosilac Humanitarnog festivala MIRIS BOJA je Udruženje roditelja prevremeno rođene dece Srbije Mali Div, a Festival su podržali mnogobrojni pokrovitelji, prijatelji i partneri.

Humantirana kampanja MIRIS BOJA, inspirisana je idejom Miroslava Radakovića autora zbirke priča Miris Boja, koja je dobila naslov po priči inspirisanoj slikarskim radionicama Suhela Bakaina za slepu i slabovidu decu.

Svi zainteresovani koji žele da podrže humanitarni projekat Miris Boja i doniraju sredstva mogu to uraditi kupovinom karata na ticket.rs i na licu mesta,  ili se obratiti Udruženju “Mali Div”.

Povezane teme

26.09.2023 Lifestyle

Stellarcompanion i Ali Güney nastupaju kao domaća podrška bendu HVOB

Duo HVOB (Her Voice Over Boys) stiže u beogradski klub Drugstore u petak, 6.oktobra i donosi live club set koji vredi doživeti.

22.09.2023 Lifestyle

5 najromantičnijih hotela u Evropi

Evropa, sa svojom bogatom istorijom, zadivljujućim pejzažima i raznolikim kulturama, pruža idealan ambijent za nezaboravne romantične odmore. U srcu ovog kontinenta kriju se neki o...

19.09.2023 Lifestyle

Restoran Saizon: fascinatna napetost između postojanosti i fluidnosti u srcu Los Anđelesa

Saizon je restoran koji istražuje fascinantnu napetost između suprotnih elemenata - postojanosti i fluidnosti. Ova napetost se ogleda u samom dizajnu, kao simbolu večnih plima i os...

15.09.2023 Lifestyle

Rekonstrukcija Galerije likovnih umetnosti Zadužbine Ilije M. Kolarca

Tokom letnjeg perioda rekonstruisana je Likovna galerija Kolarčeve zadužbine, a nove ljubitelje likovne umetnosti ugostila je prvom izložbom Bogdana Bate Price 21. avgusta 2023. go...

15.09.2023 Lifestyle

Izloža Svemirska Odiseja - Jevanđelje po Biskoteki

Umetnik Biskoteka će u četvrtak,  21. septembra 2023. godine u 18h otvoriti pop-up izložbu u galeriji Kula Cetinjska pod nazivom Svemirska Odiseja — Jevanđelje po Biskoteki.

14.09.2023 Lifestyle

Aethos: prelepi hotel sa pogledom na Atlantik koji čuva tradiciju i duh starog Portugala

Ovaj projekat predstavlja veliko renoviranje postojećeg objekta koji se nalazi na lokaciji koja je podložna strožim ograničenjima zbog kulturnog i prirodnog značaja. Uprkos ovim og...

11.09.2023 Lifestyle

Raskošno ukrašeni plafoni, jarke boje zidova i barokni dekorativni detalji: dobrodošli u hotel Axel u Madridu!

Ovaj hotel je plod maštovite vizije u kojoj se sreću slobodna i zabavna atmosfera sa osvežavajućim inovacijama, privlačeći raznovrsne goste da dele trenutke radosti u njegovim pros...

06.09.2023 Lifestyle

Turska 2023: najbolji i najluksuzniji hoteli za uživanje cele porodice

Ukoliko ove godine planirate posetu Turskoj, ovde ćete pronaći savršeno mesto za boravak, bez obzira na to kakvo luksuzno iskustvo tražite. Bilo da tražite odmaralište sa pet zvezd...

01.09.2023 Lifestyle

Aktivni jesenji odmor usred netaknute prirode Međimurja

Leto se polako bliži kraju, a jesen stiže na vrata, pa stoga nema boljeg načina da iskoristite ovo vreme od bega u oazu opuštanja i uživanja u prirodi.

01.09.2023 Lifestyle

Grčka 2023: top 5 hotela za najluksuzniji odmor ikada

Grčka je jedna od najuzbudljivijih i najomiljenijih destinacija za letnji odmor. Ako je prošlo samo nekoliko trenutaka od vašeg poslednjeg uživanja u čarima ostrvskog života, imate...