Fresh animals je samouslužni salon za negu ljubimaca u Barseloni

Barselona je po mnogima jedan od najurbanijih ali i najinovativnijih gradova kada su mnoge stvari u pitanju.

Ovo je grad koji ide u korak sa svim svetskim inovacijama i trendovima, a salon koji je dizajnirao Frederic Perers design studio je samouslužni centar za brigu o kućnim ljubimcima pod nazivom "Fresh Animals" i ide u prilog malo pre pomenute priče.

Posvećen brizi za vaše krznene prijatelje, prostor nudi oblast za kupanje, sušenje i parfemisanje vašeg ljubimca, kao i za pranje njihove odeće. Sve to naravno radite sami, kao u servisima za pranje veša.

Enterijer je dizajniran upotrebom PVC pločica - materijala koji tradicionalno utire vlažne prostore sportskih svlačionica. U svetlo sivoj i zelenoj boji, pločice su korišćene za pod i kao zidna obloga u delu gde se nalaze kade - centralni element prostora.

Zbog vlažne prirode prostora, Frederic Perers ih je dizajnirao veoma razmišljajući o upotrebi materijala. Zone sa mašinama su obložene alucobond materijalom, pa su tim održivim materijalom obložene mašina za pranje veša, sušilica, ormari i automat za prodaju proizvoda za životinje.

Klupa i prostor na kojem možete naparfemisati vašeg ljubimca izrađeni su od drveta, dok su zidovi i plafon obrađeni crnom i belom bojom. Kombinacija boje i materijalnosti čini komplementarnu i čistu estetiku - savršenu za „osvežene životinje“.

N.V.T.

Izvor Design Boom

Foto Jorge de Jorge

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Lifestyle

Povezane teme