Da li će cirkusi u budućnosti izgledati ovako?

Nemački cirkus Roncalli zamenio je prave životinje 3D holografskim slikama koje prikazuju slonove, konje, pa čak i ribe u pokretu.

Roncalli cirkus, koji je osnovan u Nemačkoj 1976. godine, želeo je da razvije tradicionalno cirkusko iskustvo na maštovit i kreativan način. Da bi se to postiglo, cirkus je koristio projektore za kreiranje holografskih slika koje bi mogle ispuniti arenu širine 32m x 5m  istovremeno osiguravajući vidljivost od 360 stepeni za čitavu publiku, da bi se postigao željeni efekat.

 

Njihova agencija TAG / TRAUM, udružena sa timovima stručnjaka za optiku i specijalne efekte instalirala je ukupno jedanaest ZU850 laserskih projektora kako bi stvorili impresivno holografsko iskustvo. Instalacija je završena korišćenjem jedanaest BX-CTA03 dugih objektiva, što je omogućilo da projektori budu pozicionirani dalje od pozornice radi maksimalne fleksibilnosti.

Sada hiljade posetilaca mogu da uživaju u zabavnoj promeni cirkuskog iskustva, sa sveobuhvatnim projekcijama konja koji galopiraju arenom i slonova koji izvode akrobacije. Ovaj koncept se predlaža kao način da cirkusi ostanu relevantni u vreme kada mnogi gube posao zbog različitih razloga a jedan od njih je i okrutnost prema životinjama.  

Šta mislite da li bi ova holografska tehnologija mogla biti budućnost cirkuskog iskustva?

N.V.T.

Izvor Design Boom

Povezane teme