Bioskop, hrana, vino i prelepi enterijer Palazzo Margherita hotela

Palazzo Margherita hotel nalazi se u Bernaldi, malom gradu na jugu Italije i definitivno spada u ona mesta koja se jednostavno moraju osetiti svim čulima...

U pitanju je prava palata iz 19. veka koju je davne 1892. godine izgradila porodica Margarita a nedavno u potpunosti renovirao poznati režiser Francis Ford Kopola u saradnji sa francuskim dizajnerom Žak Granžom. Kopola je Palazzo kupio 2004. godine sa željom da ga transformiše u mali luksuzni italijanski butik hotel, verujući da je vreme da posetioce upozna sa ovim zadivljujućim i još uvek neotkrivenim regionom.

Zahvaljujući ovom nesvakidašnjem timu mesto sa posebnim istorijskim duhom pretvoreno je u luksuzno, autentično italijansko iskustvo koje goste uvodi u svet raskošnog komfora. Hotel je okružen baštama, dvorištem i bazenom, i nalazi se samo nekoliko koraka od malog, užurbanog grada u kome je posetilac prijatelj i komšija a ne turista.

Francis je sanjao o tome da Palazzo postane mesto koje će njegova deca želeti da posećuju iznova i iznova, i zato je pozvao celu porodicu da doprinese idejama za dizajn. Upravo taj “osećaj za porodicu” je ono što Palazzo čini jednim od najšarmantnijih malih luksuznih hotela u Italiji.

Unutrašnji dekor hotela je stilizovan popločanim podovima, kao i fantastičnim ručno oslikanim freskama. Važno je pomenuti još i to da je Granž dizajnirao neke od egzotičnih pločica i nameštaja, uključujući jedan od najlepših apartmana u severnoafričkom stilu koji je posvećen Kopolinoj baki, poreklom iz Tunisa.

Izvor: thefamilycoppolahideaways

Povezane teme