Zabavn(ij)a kuhinja u samo 5 koraka!

Kuhinja ne mora biti mesto gde ćete od jutra do mraka provoditi vreme samo u pripremi obroka za svoju porodicu!

Naprotiv! Kuhinja je odlično mesto za zabavu, a čini se da je u poslednje vreme trend “društvenih kuhinja” postao izuzetno tražen i popularan, i to sa dobrim razlogom. S jedne strane, trenutna situacija baš i ne ide u korist izlazaka i druženja sa prijateljima u restoranima, dok s druge strane sve veći broj domova forsira otvoreni plan koji kuhinju neprimetno spaja sa dnevnim boravkom.

Šta je onda ostalo kuhinji osim da se prilagodi svim ovim inovacijama, trendovima i novonastalim situacijama, a da sebe načini zabavnijom, društvenijom, opuštenijom verzijom klasičnog prostora za pripremu hrane.

Dizajniranje „kuhinje za zabavu“ može biti pravi izazov. Ova vrsta kuhinje je prostor u kome možemo da dočekamo goste, kao i prostor u kome možemo da uživamo iz dana u dan. Soba za sve, od kuvanja porodičnih obroka, uživanja u hrani, pa do rada od kuće. Drugim rečima, kuhinja sada mora biti ne samo udobna, već i funkcionalna, druželjubiva ali i pametna.

Nikad nije prerano da počnete da razmišljate o tome kako dizajn vašeg doma može da utiče na kućnu zabavu a dizajneri savetuju da to razmatranje uvek krene upravo od kuhinje. Razmatranja uključuju oblik i veličinu kuhinjskog ostrva ili šanka za doručak, koji prostor za ručavanje treba da integrišemo i koliko prostora u frižideru i zamrzivaču treba da uključimo, kao i da obezbedimo da ima dovoljno prostora na raspolaganju. Uostalom, pogledajte nastavak ovog teksta kako biste otkrili sve elemente zabavn(ij)e kuhinje!

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme